zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak zjistit výšku boxu venkovní žaluzie?

Venkovní žaluzie jsou stále žádanějším stínícím prvkem všech druhů budov. Jejich obliba roste díky schopnosti vytvoření příjemné atmosféry v místnosti, šetří  energie  na vytápění a klimatizaci, snižuje v místnosti hluk z venku, je zajímavým architektonickým doplňkem nejen administrativních budov, ale i rodinných domků.nábal žaluzie

Jsou dvě základní možnosti montáže žaluzií. Pokud montujeme žaluzie dodatečně po dokončení fasády jedená se o přiznané provedení kdy box i vodící lišty jsou vidět. U podomítkového provedení je box  pod omítkou a vodící lišty zapuštěné do fasády okenního otvoru.  U obou způsobů je třeba znát výšku nábalu žaluzie pro velikost boxu.

Co je to nábal?

Nábal je výška vytažené žaluzie včetně horního a dolního profilu, bez držáku žaluzie. 

Jak zjistím velikost nábalu? 

Na velikost nábalu má vliv typ venkovní žaluzie, výška žaluzie a způsob ovládání. Pro každý typ žaluzie existuje tabulka nábalu, kde podle výšky žaluzie zjistíte výšku nábalu. Při motorickém ovládání se výška nábalu mění o +20mm (pro Cettu s kanálem 40x40 o +40mm). Tabulku nábalu naleznete v technickém manuálu venkovních žaluzií nebo přímo v konfigurátoru produktu. Vše je k dispozici na našich webových stránkách. Nezapomeňte výšku žaluzie zaokrouhlit na stovky nahoru.

 

venkovní žaluzie velikost kastlíku

 

Jaká bude výška boxu u přiznané - předokenní montáže žaluzie?

Např. typ žaluzie Cetta 80, výška okenního otvoru 1705mm, motorické ovládání

Zjistit výšku nábalu a následně boxu u přiznaného – předokenního provedení je velice jednoduchá. Výšku žaluzie zaokrouhlíme na stovky nahoru.

Pro žaluzii o výšce 1705mm  budeme v tabulce nábalu  hledat výšku nábalu pro žaluzii o výšce 1800mm. Dle tabulky výška nábalu vychází na  215mm  + 20mm za motor. Celkový nábal vychází na  235mm. Nesmíme zapomenout na držáky žaluzií, ty nám nábal navýší o 5-10mm.

Výška boxu pro žaluzii o výšce 1705 mm vychází na  245mm. Výška žaluzie pro objednání je 1705mm. Světlost okna bude zmenšena o  245mm

 

Jak velký box bude potřeba pro žaluzii u podomítkového provedení nebo při montáži nad okenní otvor? 

Např. typ žaluzie Cetta 80, výška okenního otvoru 1705mm, motorické ovládání.

  • Výšku okenního otvoru 1705mm zaokrouhlíme na 1800mmm. Dle tabulky výška nábalu vychází na 215mm + 20mm za motor. Nábal vychází na 235mm.
  • Tento zjištěný nábal přičteme k výšce okenního otvoru pro 1705mm + 235mm  =  výška 1940mm.
  • Pro výšku žaluzie  1940mm  je nábal dle tabulky 230mm + 20mm za motor = 250mm .
  • Tento vypočítaný nábal přičteme k původnímu rozměru okenního otvoru, abychom získali výšku žaluzie pro objednání: 1705mm + 250mm = 1955mm
  • Pro žaluzii, o výšce  1955mm, vychází celkový nábal na 250mm.


Pavel Hrdlička




Proč nejsou látkové rolety vhodné do pergoly?

Krásné slunečné dny jsou v plném proudu a nás to táhne si sednout na zahradu a užívat si příjemné chvilky. Sluníčko máme rádi, ale po celém dnu stráveném na slunci začneme přemýšlet, jak vybudované zázemí na zahradě v podobě pergoly zastínit.

Objednejte si pergolu ARTOSI a získejte k ní screenovou roletu zdarma

Tak tohle je naprostá bomba. Spustili jsme akci k bioklimatickým pergolám. Představte si to pohodlí pod pergolou s naklápěcími lamelami, jak sedíte v křesle, čtete si knihu a užíváte si blažené chvíle… A představte si, že když slunce sestoupí níže, stiskem jediného tlačítka stáhnete screenové rolety na bocích pergoly a relaxujete dál… A teď si představte, že za screenové rolety ušetříte, protože od nás dostanete každou druhou roletu ZDARMA - to je přeci super představa.

Čím se liší kvalitní látky od těch méně kvalitních?

Říkáte si „Látka jako látka“. Všechno vypadá podobně, tak v čem by mohl být rozdíl. Ale pozor, rozdílů může být opravdu hodně a koupí nekvalitní rolety zbytečně její pořízení prodražíte.

Purenitové boxy do 10 dní na stavbě

Purenitové kastlíky na míru jsou velmi žádanou variantou pro podomítkové provedení venkovních žaluzií. O to víc teď, když se blíží zima a mnoho stavebníků potřebuje ještě dokončit co nejvíce na stavbě třeba i včetně fasády.