zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jaká je nejjednodušší a nejlevnější varianta plastového plotu?

Soukromí, pocit bezpečí, ale i okrasný prvek – všechny tyto funkce může naplňovat vhodně zvolený plot. Přemýšlíte jaký typ vybrat? Pak nezapomeňte také na další důležité vlastnosti, jako je třeba jeho odolnost a nenáročnost údržby.

Plot je hranice pozemku, která odděluje naše území od cizího, dodává nám pocit bezpečí a soukromí, i když se nejedná o neproniknutelnou betonovou zeď. Plot má také důležitou roli jakožto dekorační prvek našeho obydlí a proto musí ladit s rázem domu a jeho okolím. Přemýšlíte o novém plotu? Podívejte se, jaké jsou trendy.

 

Bezúdržbové ploty

Současným moderním trendem jsou ploty, které se snadno montují, jsou nenáročné na montážní prostor, nevyžadují odborné nářadí a velkou odbornost montážníka. A hlavně jsou bezúdržbové. Všechny tyto vlastnosti splňují ploty plastové.

Od dřeva k nerozeznání

Plastové ploty mají dlouhou životnost a nemusíte se trápit s jejich čištěním a pravidelným natíráním, jako u dřevěných plotů. Výhodou je i jejich vzhled, plastové plaňky totiž vypadají jako opracované dřevo a nabídce si můžete vybrat odstín dle svého gusta. A to nejen mezi dřevodekory, ale také v široké nabídce nejrůznějších barev, které snadno sladíte s již stávajícími prvky na domě a v jeho okolí.

 

 

 

 

 

 

Pokud se plaňky zamažou a silnější déšť je neočistí, stačí je omýt vodou z hadice či vysokotlakového čističe nastaveného na nižší výkon. Při jejich montáži se mohou využít stávající sloupky a podezdívka.

Vsaďte na ohradník

Nejjednodušší a nejlevnější varianta plastového plotu je  tzv. ohradník, který tvoří podélníky bez plotovek připevněné na stávající zděné sloupky.   

Typ profilu: profil 100 x 30mm (včetně výztuhy) 

Typ sloupku: zděný sloupek

Kotvení podélníku: kotvíme upevňovací konzolou L nebo tzv. motýlkem

Doporučená mezera mezi plotovkami:  10 cm

 

Jednoduchou  plastovou stavebnici  zvládne téměř každý. Namontujte si plot, o který se nebudete muset starat, ale určitě vzbudí pozornost nejen vašeho souseda. Protože v jednoduchosti je krása.

Mohlo by vás také zajímat:

Sandra Heierhoff




Jak funkčně zabudovat venkovní žaluzie a kolik je třeba kontaktního zateplení?

Pokud jste se rozhodli, že budete mít na domě nebo bytě venkovní žaluzie, zbývá vám už jen rozhodnutí, jak je instalovat a zapravit. Podívejme se na 2 nejběžnější varianty - podomítkovou montáž s PurBoxem a dodatečnou s přiznaným krycím plechem.

Máme za sebou skvělý workshop „Montáž fotovoltaické elektrárny“

Ve spolupráci s panem Tesárkem ze Svépomocí.cz a ENBRA, a.s. jsme připravili informačně nabitý workshop na téma „Montáž fotovoltaické elektrárny“. Byl určen především pro svépomocníky, ale místa si v něm našli i ti, kteří teprve zvažují nákup FVE a právě rozmýšlí, jestli se jim vyplatí zakázku zadat firmě, nebo ji přece jen zvládnou sami.

Oblíbené duorolety máme nově i v barevných odstínech!

Speciálním typem rolet jsou takzvané duorolety,  které kombinují dva pruhy látek. Jeden pruh je průhledný a druhý zastiňující, takže si můžete snadno regulovat, kolik světla pustíte do interiéru. Tento typ stínění je výjimečný nejen svou funkčností, ale také designem. Nově si kromě stávajících odstínů můžete vybrat i z dalších barev, které zaručeně rozzáří váš interiér.

Po roce je tu opět Veleton - Stavební online veletrh

Uběhlo to jako voda a je tu další online stavební veletrh Veleton 2023. Co vás na něm čeká a proč ho navštívit? A jakým způsobem?