zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jaká je nejjednodušší a nejlevnější varianta plastového plotu?

Soukromí, pocit bezpečí, ale i okrasný prvek – všechny tyto funkce může naplňovat vhodně zvolený plot. Přemýšlíte jaký typ vybrat? Pak nezapomeňte také na další důležité vlastnosti, jako je třeba jeho odolnost a nenáročnost údržby.

Plot je hranice pozemku, která odděluje naše území od cizího, dodává nám pocit bezpečí a soukromí, i když se nejedná o neproniknutelnou betonovou zeď. Plot má také důležitou roli jakožto dekorační prvek našeho obydlí a proto musí ladit s rázem domu a jeho okolím. Přemýšlíte o novém plotu? Podívejte se, jaké jsou trendy.

 

Bezúdržbové ploty

Současným moderním trendem jsou ploty, které se snadno montují, jsou nenáročné na montážní prostor, nevyžadují odborné nářadí a velkou odbornost montážníka. A hlavně jsou bezúdržbové. Všechny tyto vlastnosti splňují ploty plastové.

Od dřeva k nerozeznání

Plastové ploty mají dlouhou životnost a nemusíte se trápit s jejich čištěním a pravidelným natíráním, jako u dřevěných plotů. Výhodou je i jejich vzhled, plastové plaňky totiž vypadají jako opracované dřevo a nabídce si můžete vybrat odstín dle svého gusta. A to nejen mezi dřevodekory, ale také v široké nabídce nejrůznějších barev, které snadno sladíte s již stávajícími prvky na domě a v jeho okolí.

 

 

 

 

 

 

Pokud se plaňky zamažou a silnější déšť je neočistí, stačí je omýt vodou z hadice či vysokotlakového čističe nastaveného na nižší výkon. Při jejich montáži se mohou využít stávající sloupky a podezdívka.

Vsaďte na ohradník

Nejjednodušší a nejlevnější varianta plastového plotu je  tzv. ohradník, který tvoří podélníky bez plotovek připevněné na stávající zděné sloupky.   

Typ profilu: profil 100 x 30mm (včetně výztuhy) 

Typ sloupku: zděný sloupek

Kotvení podélníku: kotvíme upevňovací konzolou L nebo tzv. motýlkem

Doporučená mezera mezi plotovkami:  10 cm

 

Jednoduchou  plastovou stavebnici  zvládne téměř každý. Namontujte si plot, o který se nebudete muset starat, ale určitě vzbudí pozornost nejen vašeho souseda. Protože v jednoduchosti je krása.

Mohlo by vás také zajímat:

Sandra Heierhoff




Rolety den a noc: elegantní a praktické řešení pro moderní domácnosti

V současné době je trendem vytvářet domovy, které jsou nejen esteticky atraktivní, ale také plně funkční a pohodlné pro každodenní život. Rolety den a noc od společnosti ISOTRA dokonale splňují obě tato kritéria, což je činí vynikající volbou pro moderní domácnosti, které hledají flexibilní a stylizované řešení stínění.

Žaluzie se dají použít i velmi originálně

Víte, že žaluzie umí mnohem víc než jen znemožnění průniku světla do místnosti a ukrytí života v domě před zvídavými pohledy z venku?

Fotovoltaika na klíč krok za krokem

Fotovoltaika je dnes tématem řešeným na každém rohu. Řeší ji lidé v práci, přátelé, řeší ji firmy i bytové domy. Stále je to jednou z možností, jak se stát více soběstačnými a jak šetřit za energie. Pojďme se proto podívat krok za krokem, jak probíhá pořízení fotovoltaické elektrárny a co vše jejímu zprovoznění předchází.

Na veletrhu FOR ARCH 2021 jsme předváděli bioklimatickou pergolu ARTOSI

Po dlouhé době, kdy akce a dění ve společnosti pozastavil Covid-19, se zase pomalu vše začíná vracet do starých kolejí. Mimojiné se konají i veletrhy. Pro firmy z oboru stavebnictví a vybavení domů, stejně tak i pro lidi plánující stavbu, je velmi významný stavební veletrh FOR ARCH. Letos jsme byli i my jeho součástí.