zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jaká je nejjednodušší a nejlevnější varianta plastového plotu?

Soukromí, pocit bezpečí, ale i okrasný prvek – všechny tyto funkce může naplňovat vhodně zvolený plot. Přemýšlíte jaký typ vybrat? Pak nezapomeňte také na další důležité vlastnosti, jako je třeba jeho odolnost a nenáročnost údržby.

Plot je hranice pozemku, která odděluje naše území od cizího, dodává nám pocit bezpečí a soukromí, i když se nejedná o neproniknutelnou betonovou zeď. Plot má také důležitou roli jakožto dekorační prvek našeho obydlí a proto musí ladit s rázem domu a jeho okolím. Přemýšlíte o novém plotu? Podívejte se, jaké jsou trendy.

 

Bezúdržbové ploty

Současným moderním trendem jsou ploty, které se snadno montují, jsou nenáročné na montážní prostor, nevyžadují odborné nářadí a velkou odbornost montážníka. A hlavně jsou bezúdržbové. Všechny tyto vlastnosti splňují ploty plastové.

Od dřeva k nerozeznání

Plastové ploty mají dlouhou životnost a nemusíte se trápit s jejich čištěním a pravidelným natíráním, jako u dřevěných plotů. Výhodou je i jejich vzhled, plastové plaňky totiž vypadají jako opracované dřevo a nabídce si můžete vybrat odstín dle svého gusta. A to nejen mezi dřevodekory, ale také v široké nabídce nejrůznějších barev, které snadno sladíte s již stávajícími prvky na domě a v jeho okolí.

 

 

 

 

 

 

Pokud se plaňky zamažou a silnější déšť je neočistí, stačí je omýt vodou z hadice či vysokotlakového čističe nastaveného na nižší výkon. Při jejich montáži se mohou využít stávající sloupky a podezdívka.

Vsaďte na ohradník

Nejjednodušší a nejlevnější varianta plastového plotu je  tzv. ohradník, který tvoří podélníky bez plotovek připevněné na stávající zděné sloupky.   

Typ profilu: profil 100 x 30mm (včetně výztuhy) 

Typ sloupku: zděný sloupek

Kotvení podélníku: kotvíme upevňovací konzolou L nebo tzv. motýlkem

Doporučená mezera mezi plotovkami:  10 cm

 

Jednoduchou  plastovou stavebnici  zvládne téměř každý. Namontujte si plot, o který se nebudete muset starat, ale určitě vzbudí pozornost nejen vašeho souseda. Protože v jednoduchosti je krása.

Mohlo by vás také zajímat:

Sandra Heierhoff




Vzpomenete si jaké to bylo?

Pokud jste ještě nepodlehli modernímu online nakupování v této sekci, neváhejte vyzkoušet naši Asistovanou objednávku, kdy Vám rádi poradíme či vysvětlíme blíže různé specifikace produktu.

Markýza - Elegancí proti slunci

Prosluněné ráno přecházející pozvolna do letního dne, kdy teplota šplhá k tropickým hodnotám a láká k odpočinku na terase nebo na balkóně.  Kromě zeleně nám příjemný odpočinek pomůže zajistit vhodné zastínění.

Udržujete vaše venkovní stínění správně?

Léto je už v dálce, ale venkovní teploty jsou i nadále příznivé. Tak proč jich nevyužít pro údržbu vaší stínící techniky? Potom, jak nám celé letní období krásně stínily, si zaslouží umýt od prachu, pylu a znečištění od hmyzu. Přečtěte si náš návod, jak jednotlivé typy stínění udržovat.

Jaké jsou způsoby ovládaní venkovního stínění?

Přemýšlíte, že si pořídíte nové venkovní stínění, ale nejste si jisti, jaké ovládání je pro vás nejvhodnější?