zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jaké jsou způsoby ovládaní venkovního stínění?

Jaké jsou způsoby ovládaní venkovního stínění?

Přemýšlíte, že si pořídíte nové venkovní stínění, ale nejste si jisti, jaké ovládání je pro vás nejvhodnější? Ovládání venkovního stínění můžeme rozdělit do dvou základních kategorií a to, manuální a elektronické – motorové ovládání.

 

Manuální ovládání

V případě manuálního - mechanického ovládání, chcete-li manuálního pohonu, dochází k nastavení venkovního stínění pomocí kliky (pro žaluzie a screenové rolety) či šňůry se samonavíjecím mechanizmem (pro rolety). Tyto ovládací prvky jsou umístěny v interiéru. Je nutné si uvědomit, že je potřeba dostat tyto ovládací prvky přes rám okna či zeď, z čehož plynou úpravy okna popřípadě zdi – to je závislé na vašem rozhodnutí.

 

Motorické ovládání – spínač nebo dálkový ovladač?

Druhým způsobem ovládání venkovního stínění je elektronické, respektive motorové. Hřídelový motor je instalován z venkovní strany, kde je zároveň zapojen do elektrické sítě. Motor, respektive stínící prvek, je možné ovládat za pomocí dvou způsobů a to, pomocí vypínače nebo dálkového ovládání. Pokud se rozhodnete pro ovládání vypínačem, je nezbytné provést

v interiéru přípravu pro instalaci vypínače, který může být na stěně nebo pod omítkou. Druhou variantou je motor vybavený přijímačem RTS. Stejně jako předchozí typ je instalován a zapojen do elektrické sítě z venkovní strany domu, ale nevyžaduje žádné další úpravy, protože nezasahuje do interiéru díky dálkovému ovládání, kterým ovládáte vaše venkovní stínění. Dálkové ovládání dodáváme s jedno-kanálovým ovladačem a s pěti-kanálovým ovladačem. Jaký je mezi nimi vlastně rozdíl? V případě jednokanálového ovladače je možné ovládat veškeré stínění, které je naladěno na jednu stejnou frekvenci, současně. Pokud máte více stínících prvků, které chcete ovládat za pomocí jednoho ovladače, avšak požadujete některé stínění nastavit na jinou frekvenci (např. východní a západní strana) je nezbytné použít více kanálový ovladač, kde si navolíte konkrétní stínění, které chcete ovládat. Počet dálkově ovládaných stínících prvků není omezen.

 

Inteligentní domácnost – somfy

Systém somfy Vám přináší nejkomfortnější způsob ovládání venkovního stínění, který je na našem trhu dostupný. Čím je rozdílní od ovládání dálkovým ovladačem? Především v ještě větší míře bezpečí a úspory nejen vašeho cenného času. Představte si situaci, že ráno odcházíte do práce, stačí jen připravit scénář, kde nastavíte co vše se má stát, stáhnout žaluzie, zhasnout světla a mnoho dalších pokynů. Systém sám rozpozná, kdy má využít jaký program a přizpůsobí se nejen počasí, ale především vám. To nejlepší na celé věci je ovšem fakt, že inteligentní domácnost somfy ovládáte přes svůj mobilní telefon nebo tablet díky čemuž máte nad vaším domem absolutní kontrolu. Pokud se stane nějaká událost systém vás sám upozorní a vy máte možnost lépe reagovat na nastalou situaci.

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




PS2 - co se skrývá za touto zkratkou? Skvělý pomocník v ochraně proti hmyzu!

Jak si zajistit doma klid a nemuset přitom mít neustále zavřené dveře a okna? Ideální volbou pro ochranu proti hmyzu na velká okna a posuvné dveře jsou jednoznačně plisované sítě. Přečtěte si více o jejich výhodách v následujícím článku.

Screenové rolety

Velmi žádaným moderním prvkem zastínění jsou právě screenové rolety. Nejenže mají estetickou funkci, ale jsou také vysoce účinné.

Jak vybrat stínicí techniku? 3. díl

V posledním díle „Jak vybrat stínicí techniku?“ se blíže zaměříme na techniku exteriérovou. Venkovní stínicí technika nabízí mnoho benefitů, jež vnitřní stínění nabídnout nemůže.

Je potřeba sítě proti hmyzu na zimu uklízet?

Žádné z našich sítí proti hmyzu není třeba na zimu uklízet. Jsou vyvinuty z hliníkových slitin uzpůsobených na venkovní prostředí...