zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jaké venkovní rolety si mám vybrat? Plastové nebo hliníkové?

předokenní rolety

Jistě si tuto otázku při výběru venkovních (předokenních) rolet také pokládáte. Pojďme se společně podívat, jaké jsou rozdíly mezi plastovými a hliníkovými roletami.

 

 

 

 

 

Plastové předokenní rolety

rolety na okna

Předokenní rolety zvýší komfort bydlení ve vašem domě nebo bytě, díky vlastnostem, které venkovní rolety mají. Kromě zastínění vašich místnosti mají rolety termoregulační schopnost, která umožní snížení teploty ve vaší místnosti až o 7°C, což je zajisté velice příjemná vlastnost, obzvláště v letním tropickém počasí, kdy rtuť teploměru může dosahovat i 35°C. V zimě naopak budou šetřit vaši peněženku.

Teplo vašeho domova je dokonale izolováno, a to vede ke snížením nákladů na energie. Plastové předokenní rolety rovněž ochrání vaše okna před nepřízní počasí jako je například krupobití. Velmi příjemným bonusem, který vám předokenní rolety poskytnou je snížení hladiny hluky přicházející zvenčí, což jistě oceníte pokud bydlíte na rušné ulici. Kromě toho všeho navíc dokonale chrání vaše soukromí vzhledem k maximální možné stínící ploše.

 

Hliníkové předokenní rolety

venkovní rolety

Předokenní hliníkové rolety mají téměř stejné vlastnosti jako plastové rolety. Co je vlastně od sebe odlišuje? Hliníkové rolety preferují zákazníky, kteří kladou větší důraz na svoji bezpečnost. Hliníkové rolety jsou totiž mnohem odolnější než jejich plastové varianty. Díky použitému materiálu jsou nejen stálo barevné, tzn. nezmění postupem času barvu, lidově řečeno nevyblednou, ale především jsou odolnější.

Hliník na rozdíl od plastu je odolnější vůči mechanickému poškození např. prudkou bouří nebo při pokusu o vloupání. Říkáte si, jak vás mohou hliníkové rolety ochránit před vloupáním? Je to velice prosté, hliník použitý při výrobě je velice pevný, díky čemuž je komplikované lamely prolomit a dostat se k oknu či dveří, které chrání.

 

Nabídka venkovních rolet

 

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Venkovní žaluzie na HS portály a rohové sestavy oken

Jaké jsou výhody stínění pro tyto případy a na co se vyplatí myslet? Přečtěte si krátký článek věnovaný právě tématu sestav venkovních žaluzií pro vstupní portály a rohová okna. Najdete zde vše podstatné i návod, jak jednoduše sestavu vyměřit.

Nejoblíbenější druhy interiérového stínění

V dnešní době je stínění do interiéru jedním z nejdůležitějších prvků při zařizování domů a kanceláří. Pomáhá udržovat soukromí a chrání proti slunečnímu záření a vedru, zatímco dodává interiéru styl a eleganci. Mezi nejoblíbenější druhy stínění patří horizontální žaluzie, vertikální žaluzie a látkové rolety.

Srovnání venkovních žaluzií a rolet - které vybrat?

Pojďme se v tomto článku podívat na další často diskutované téma při výběru stínící techniky. Tentokrát se podíváme na rozdíly mezi venkovními žaluziemi a roletami.

Stínění pro moderní dům, to jsou screenové rolety

Energetická úspora je díky novým technologiím stále výraznější a není proto divu, že pasivní domy jsou velmi populární. Fungují na principu systému vytápění, řízeného  větrání a využívání pasivních zdrojů tepla pomocí rekuperační jednotky. A ani zde nesmí chybět účinné stínění, které zajistí ochlazení interiéru v teplých letních měsících. Jaké vybrat?