zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jaké venkovní rolety si mám vybrat? Plastové nebo hliníkové?

předokenní rolety

Jistě si tuto otázku při výběru venkovních (předokenních) rolet také pokládáte. Pojďme se společně podívat, jaké jsou rozdíly mezi plastovými a hliníkovými roletami.

 

 

 

 

 

Plastové předokenní rolety

rolety na okna

Předokenní rolety zvýší komfort bydlení ve vašem domě nebo bytě, díky vlastnostem, které venkovní rolety mají. Kromě zastínění vašich místnosti mají rolety termoregulační schopnost, která umožní snížení teploty ve vaší místnosti až o 7°C, což je zajisté velice příjemná vlastnost, obzvláště v letním tropickém počasí, kdy rtuť teploměru může dosahovat i 35°C. V zimě naopak budou šetřit vaši peněženku.

Teplo vašeho domova je dokonale izolováno, a to vede ke snížením nákladů na energie. Plastové předokenní rolety rovněž ochrání vaše okna před nepřízní počasí jako je například krupobití. Velmi příjemným bonusem, který vám předokenní rolety poskytnou je snížení hladiny hluky přicházející zvenčí, což jistě oceníte pokud bydlíte na rušné ulici. Kromě toho všeho navíc dokonale chrání vaše soukromí vzhledem k maximální možné stínící ploše.

 

Hliníkové předokenní rolety

venkovní rolety

Předokenní hliníkové rolety mají téměř stejné vlastnosti jako plastové rolety. Co je vlastně od sebe odlišuje? Hliníkové rolety preferují zákazníky, kteří kladou větší důraz na svoji bezpečnost. Hliníkové rolety jsou totiž mnohem odolnější než jejich plastové varianty. Díky použitému materiálu jsou nejen stálo barevné, tzn. nezmění postupem času barvu, lidově řečeno nevyblednou, ale především jsou odolnější.

Hliník na rozdíl od plastu je odolnější vůči mechanickému poškození např. prudkou bouří nebo při pokusu o vloupání. Říkáte si, jak vás mohou hliníkové rolety ochránit před vloupáním? Je to velice prosté, hliník použitý při výrobě je velice pevný, díky čemuž je komplikované lamely prolomit a dostat se k oknu či dveří, které chrání.

 

Nabídka venkovních rolet

 

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Bioklimatická pergola na míru svépomocí? Dnes už žádný problém

Pergola je pro většinu symbolem místa pro odpočinek na zahradě nebo terase. A když se nad pergolou u vás doma zamyslíte, napadne vás, že montáž musí provádět pouze specializovaná firma? Ano, i to je možnost pro ty, kteří nemají čas, nebo je manuální práce nenaplňují. Pro kutily a nadšence do zvelebování domova je tu druhá možnost – i bioklimatickou hliníkovou pergolu si dnes už můžete sami objednat i namontovat. Pojďte se mrknout na to, jak stavba pergoly probíhá krok za krokem.

Recyklované materiály pro výrobu purenitového boxu

V dnešní době je důležitější než kdy jindy zaměřit se na udržitelnost a ekologické postupy ve všech oblastech našeho života, včetně výrobního průmyslu. Recyklované materiály se stávají klíčovým prvkem v boji proti plýtvání zdrojů a znečištění životního prostředí. Tento článek se zaměřuje na využití recyklovaných materiálů ve výrobě, konkrétně na příkladu purenitového boxu a bočního ostění, kde se ukazuje, jak mohou být inovativní materiály využity k vytvoření kvalitních a trvanlivých produktů.

Plastové ploty: Jak vybrat ten pravý?

Plastové ploty jsou skvělou volbou, jsou pevné a odolné, neztrácí barvu a prakticky se o ně nemusíte starat. Jenže není plot jako plot a ne všechny plastové ploty mají tyto příjemné vlastnosti. Jak ale vybrat ten správný a nešlápnout při tom vedle?

Pokoj pro školáka – jak vytvořit nejlepší podmínky pro učení

Děti nám rostou a z hrajících si drobečků jsou najednou školou povinní. Výběr vhodného stínění a zajištění dostatku tolik potřebného světla v pokoji je stejně důležité, jako rozmístění nábytku.