zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jaké venkovní rolety si mám vybrat? Plastové nebo hliníkové?

předokenní rolety

Jistě si tuto otázku při výběru venkovních (předokenních) rolet také pokládáte. Pojďme se společně podívat, jaké jsou rozdíly mezi plastovými a hliníkovými roletami.

 

 

 

 

 

Plastové předokenní rolety

rolety na okna

Předokenní rolety zvýší komfort bydlení ve vašem domě nebo bytě, díky vlastnostem, které venkovní rolety mají. Kromě zastínění vašich místnosti mají rolety termoregulační schopnost, která umožní snížení teploty ve vaší místnosti až o 7°C, což je zajisté velice příjemná vlastnost, obzvláště v letním tropickém počasí, kdy rtuť teploměru může dosahovat i 35°C. V zimě naopak budou šetřit vaši peněženku.

Teplo vašeho domova je dokonale izolováno, a to vede ke snížením nákladů na energie. Plastové předokenní rolety rovněž ochrání vaše okna před nepřízní počasí jako je například krupobití. Velmi příjemným bonusem, který vám předokenní rolety poskytnou je snížení hladiny hluky přicházející zvenčí, což jistě oceníte pokud bydlíte na rušné ulici. Kromě toho všeho navíc dokonale chrání vaše soukromí vzhledem k maximální možné stínící ploše.

 

Hliníkové předokenní rolety

venkovní rolety

Předokenní hliníkové rolety mají téměř stejné vlastnosti jako plastové rolety. Co je vlastně od sebe odlišuje? Hliníkové rolety preferují zákazníky, kteří kladou větší důraz na svoji bezpečnost. Hliníkové rolety jsou totiž mnohem odolnější než jejich plastové varianty. Díky použitému materiálu jsou nejen stálo barevné, tzn. nezmění postupem času barvu, lidově řečeno nevyblednou, ale především jsou odolnější.

Hliník na rozdíl od plastu je odolnější vůči mechanickému poškození např. prudkou bouří nebo při pokusu o vloupání. Říkáte si, jak vás mohou hliníkové rolety ochránit před vloupáním? Je to velice prosté, hliník použitý při výrobě je velice pevný, díky čemuž je komplikované lamely prolomit a dostat se k oknu či dveří, které chrání.

 

Nabídka venkovních rolet

 

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Čím se liší kvalitní látky od těch méně kvalitních?

Říkáte si „Látka jako látka“. Všechno vypadá podobně, tak v čem by mohl být rozdíl. Ale pozor, rozdílů může být opravdu hodně a koupí nekvalitní rolety zbytečně její pořízení prodražíte.

Jak se čistí moderní látková stínící technika?

Vysávání, utírání prachu, čištění, leštění, jsou činnosti, které se všeobecně netěší přílišné popularitě, avšak jsou nezbytnou součásti běžného života.

5 nejpoužívanějších druhů stínění: Které máte doma vy?

Domov je místo, kde jsme sami sebou, kde si můžete konečně v klidu vydechnout, místo kde se můžeme schovat… Zkrátka místo, kde nechceme, aby na nás bylo vidět. A k tomu slouží stínění oken, které se v posledních letech stalo nezbytnou a samozřejmou součástí domácnosti. Víte,  jaké jsou nejčastější druhy?

Rolety den a noc: elegantní a praktické řešení pro moderní domácnosti

V současné době je trendem vytvářet domovy, které jsou nejen esteticky atraktivní, ale také plně funkční a pohodlné pro každodenní život. Rolety den a noc od společnosti ISOTRA dokonale splňují obě tato kritéria, což je činí vynikající volbou pro moderní domácnosti, které hledají flexibilní a stylizované řešení stínění.