zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jaký druh stínění je nejvhodnější do dětského pokoje?

Při zařizování dětského pokoje se soustředíme zejména na barvu stěn a nábytku a často zapomínáme na kvalitní stínění. A to je chyba, protože možnost regulace světla je pro denní aktivity i kvalitní spánek dítěte nezbytná. Na výběr máme z několika druhu záclon, rolet nebo žaluzii. Jak vybrat tu správnou?

Dítě potřebuje dostatek přirozeného světla, když si hraje nebo píše úkoly. A naopak potřebuje zastínit, když si jde zdřímnout po obědě, nebo v navečer v létě, kdy bývá dlouho světlo. Stínění v dětském pokoji má naprosto zásadní funkci. Kromě toho se ale může stát i zajímavým doplňkem, kterým dětský pokoj vyzdobíte.

Látkové rolety s dětskými motivy

Nejčastější volbou jsou látkové rolety.  Díky speciální povrchové úpravě jsou odolné vůči prachu, což ocení hlavně rodiče malých alergiků. Manipulace s roletou je jednoduchá, můžete si vybrat manuální stahování pomocí řetízku nebo motorické, pomocí ovladače, záleží, co bude pro vaše dítě pohodlnější. I jejich montáž je jednoduchá, zvládnete ji sami bez pomoci montážníka. 

Dětsky pokoj můžeme oživit krásnými látkami s dětskými motivy třeba s roztomilými strašidýlky, nebo vybírat z neutrálních jednobarevných látek. Jednobarevné rolety jsou skvělou volbou v případě, kdy pokoj nechceme zahltit více výraznými prvky, nebo můžeme rolety sladit s kobercem, postelí či nábytkem.

Rolety s dvěma látkami na střídačku

Další možnosti stínění jsou látkové duo rolety, které se skládají ze dvou pruhů látek, které můžete libovolně střídat. Pro děti je vhodné provedení látky den a noc, kdy během dne používáte pruh látky ze záclonoviny a v noci stáhnete zatemňující látku. Díky plynulé regulaci množství slunečního světla si děti mohou hrát, učit se nebo odpočívat vždy v komfortních podmínkách.

Klasika jménem žaluzie

Výhodou žaluzií je, že si můžete zvolit intenzitu světla, jakou vaše dítě zrovna potřebuje pouhým naklopením lamel. Vyrábí se v různých barvách, díky kterým můžete zvolit veselý odstín, nebo takový, který nejlépe ladí k duchu dětského pokoje.

Pozor na ovládání

Pozor, pro malé děti není vhodné ovládání stínění na šňůrku, protože může dojít k úrazu. Do dětských pokojů, pro děti od 0 do 42 měsíců volte ovládání pomocí kliky, motorického vypínače, táhla nebo dálkového ovladače. V případě, že volíte ovládání na šňůru, musí být buď v dostatečné výšce, nebo namotaná na kolečko.

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




Trend, který se stále vrací?

Látkové rolety jsou trendem, který z našich oken hned tak nevymizí. A důvod je jasný, látkové rolety jsou velice praktické, cenově dostupné, můžeme si vybrat libovolný design a doladit tak interiér do posledního detailu.

Máme za sebou skvělý workshop „Montáž fotovoltaické elektrárny“

Ve spolupráci s panem Tesárkem ze Svépomocí.cz a ENBRA, a.s. jsme připravili informačně nabitý workshop na téma „Montáž fotovoltaické elektrárny“. Byl určen především pro svépomocníky, ale místa si v něm našli i ti, kteří teprve zvažují nákup FVE a právě rozmýšlí, jestli se jim vyplatí zakázku zadat firmě, nebo ji přece jen zvládnou sami.

Sítě proti hmyzu

Sítě proti hmyzu jsou jedním ze dvou způsobů jak zabránit vniknutí hmyzu do domu. Druhým způsobem je použití chemických odpuzovačů. Pojďme si o sítích proti hmyzu něco říci.

Pokud budu chtít instalovat venkovní žaluzie, je nutné se poradit předem?

V případě, že se rozhodnete instalovat na rodinný dům venkovní žaluzie, je dobré řešit tuto otázku již v projektové dokumentaci. Ideální je příprava překladů nebo podhledů, které se připraví...