zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jaký druh stínění je nejvhodnější do dětského pokoje?

Při zařizování dětského pokoje se soustředíme zejména na barvu stěn a nábytku a často zapomínáme na kvalitní stínění. A to je chyba, protože možnost regulace světla je pro denní aktivity i kvalitní spánek dítěte nezbytná. Na výběr máme z několika druhu záclon, rolet nebo žaluzii. Jak vybrat tu správnou?

Dítě potřebuje dostatek přirozeného světla, když si hraje nebo píše úkoly. A naopak potřebuje zastínit, když si jde zdřímnout po obědě, nebo v navečer v létě, kdy bývá dlouho světlo. Stínění v dětském pokoji má naprosto zásadní funkci. Kromě toho se ale může stát i zajímavým doplňkem, kterým dětský pokoj vyzdobíte.

Látkové rolety s dětskými motivy

Nejčastější volbou jsou látkové rolety.  Díky speciální povrchové úpravě jsou odolné vůči prachu, což ocení hlavně rodiče malých alergiků. Manipulace s roletou je jednoduchá, můžete si vybrat manuální stahování pomocí řetízku nebo motorické, pomocí ovladače, záleží, co bude pro vaše dítě pohodlnější. I jejich montáž je jednoduchá, zvládnete ji sami bez pomoci montážníka. 

Dětsky pokoj můžeme oživit krásnými látkami s dětskými motivy třeba s roztomilými strašidýlky, nebo vybírat z neutrálních jednobarevných látek. Jednobarevné rolety jsou skvělou volbou v případě, kdy pokoj nechceme zahltit více výraznými prvky, nebo můžeme rolety sladit s kobercem, postelí či nábytkem.

Rolety s dvěma látkami na střídačku

Další možnosti stínění jsou látkové duo rolety, které se skládají ze dvou pruhů látek, které můžete libovolně střídat. Pro děti je vhodné provedení látky den a noc, kdy během dne používáte pruh látky ze záclonoviny a v noci stáhnete zatemňující látku. Díky plynulé regulaci množství slunečního světla si děti mohou hrát, učit se nebo odpočívat vždy v komfortních podmínkách.

Klasika jménem žaluzie

Výhodou žaluzií je, že si můžete zvolit intenzitu světla, jakou vaše dítě zrovna potřebuje pouhým naklopením lamel. Vyrábí se v různých barvách, díky kterým můžete zvolit veselý odstín, nebo takový, který nejlépe ladí k duchu dětského pokoje.

Pozor na ovládání

Pozor, pro malé děti není vhodné ovládání stínění na šňůrku, protože může dojít k úrazu. Do dětských pokojů, pro děti od 0 do 42 měsíců volte ovládání pomocí kliky, motorického vypínače, táhla nebo dálkového ovladače. V případě, že volíte ovládání na šňůru, musí být buď v dostatečné výšce, nebo namotaná na kolečko.

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




9 tipů pro výběr spolehlivého dodavatele stínící techniky

Chystáte se pořídit domů stínění? Začínáte se dívat po vhodném dodavateli, prohlížíte e-shopy nebo hledáte kamennou prodejnu? Sepsali jsme článek, který vám dá pár základních tipů, jak vybrat správně a vyhnout se zbytečným komplikacím nebo zklamání.

Hledáte netradiční originální stínící variantu pro vaše okna? Zvolte plissé!

Plissé je vhodné jak pro klasická tak pro atypická okna, střešní okna i zimní zahrady. Široká nabídka barev, vzorů a potisků zajišťuje využití nejen v moderních budovách, ale i v rodinných domech.

Proč lidé objednávají stínící techniku? 3. díl: Vertikální žaluzie

Proč lidé objednávají vertikální žaluzie? Jedním z důvodů je, že zastíní větší skleněné plochy, čehož hojně využívají zejména firmy. Vyrábí se z různých materiálů, z nehořlavého, který se vyplatí do kancelářských prostor či z materiálu se skleným vláknem, který zase uvítají alergici. Můžete je namontovat i do prostoru a opticky tak předělit místnost třeba na pracovišti nebo v domácnosti, což je výhodné i tam, kde se dveře nebo dvířka namontovat nedají. Vertikální žaluzie jsou druhým nejprodávanějším produktem interiérového stínění. Důvodů proč tomu tak je, může být celá řada. Jedním z nejdůležitějších může být snadné vyměření a montáž.

Rolety a žaluzie - které vybrat?

Váháte nad nákupem interiérového stínění a nejste si jisti, po kterém šáhnout? Na výběr je mnoho, k těm nejoblíběnějším však patří horizontální žaluzie a látkové rolety.