zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jaký druh stínění je nejvhodnější do dětského pokoje?

Při zařizování dětského pokoje se soustředíme zejména na barvu stěn a nábytku a často zapomínáme na kvalitní stínění. A to je chyba, protože možnost regulace světla je pro denní aktivity i kvalitní spánek dítěte nezbytná. Na výběr máme z několika druhu záclon, rolet nebo žaluzii. Jak vybrat tu správnou?

Dítě potřebuje dostatek přirozeného světla, když si hraje nebo píše úkoly. A naopak potřebuje zastínit, když si jde zdřímnout po obědě, nebo v navečer v létě, kdy bývá dlouho světlo. Stínění v dětském pokoji má naprosto zásadní funkci. Kromě toho se ale může stát i zajímavým doplňkem, kterým dětský pokoj vyzdobíte.

Látkové rolety s dětskými motivy

Nejčastější volbou jsou látkové rolety.  Díky speciální povrchové úpravě jsou odolné vůči prachu, což ocení hlavně rodiče malých alergiků. Manipulace s roletou je jednoduchá, můžete si vybrat manuální stahování pomocí řetízku nebo motorické, pomocí ovladače, záleží, co bude pro vaše dítě pohodlnější. I jejich montáž je jednoduchá, zvládnete ji sami bez pomoci montážníka. 

Dětsky pokoj můžeme oživit krásnými látkami s dětskými motivy třeba s roztomilými strašidýlky, nebo vybírat z neutrálních jednobarevných látek. Jednobarevné rolety jsou skvělou volbou v případě, kdy pokoj nechceme zahltit více výraznými prvky, nebo můžeme rolety sladit s kobercem, postelí či nábytkem.

Rolety s dvěma látkami na střídačku

Další možnosti stínění jsou látkové duo rolety, které se skládají ze dvou pruhů látek, které můžete libovolně střídat. Pro děti je vhodné provedení látky den a noc, kdy během dne používáte pruh látky ze záclonoviny a v noci stáhnete zatemňující látku. Díky plynulé regulaci množství slunečního světla si děti mohou hrát, učit se nebo odpočívat vždy v komfortních podmínkách.

Klasika jménem žaluzie

Výhodou žaluzií je, že si můžete zvolit intenzitu světla, jakou vaše dítě zrovna potřebuje pouhým naklopením lamel. Vyrábí se v různých barvách, díky kterým můžete zvolit veselý odstín, nebo takový, který nejlépe ladí k duchu dětského pokoje.

Pozor na ovládání

Pozor, pro malé děti není vhodné ovládání stínění na šňůrku, protože může dojít k úrazu. Do dětských pokojů, pro děti od 0 do 42 měsíců volte ovládání pomocí kliky, motorického vypínače, táhla nebo dálkového ovladače. V případě, že volíte ovládání na šňůru, musí být buď v dostatečné výšce, nebo namotaná na kolečko.

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




Rolety den a noc: elegantní a praktické řešení pro moderní domácnosti

V současné době je trendem vytvářet domovy, které jsou nejen esteticky atraktivní, ale také plně funkční a pohodlné pro každodenní život. Rolety den a noc od společnosti ISOTRA dokonale splňují obě tato kritéria, což je činí vynikající volbou pro moderní domácnosti, které hledají flexibilní a stylizované řešení stínění.

Hliníkové pergoly: Moderní a multifunkční řešení pro každou zahradu

V posledních letech se stává přeměna zahrad na útulná a funkční venkovní místa stále populárnějším trendem. Hliníkové pergoly, zejména ty od společnosti Isotra, jako je model bioklimatické pergoly Artosi, hrají v této proměně klíčovou roli. Nabízí perfektní spojení stylu, funkčnosti a udržitelnosti, které obohacuje každý venkovní prostor.

Blíží se mezinárodní stavební veletrh v Praze FOR ARCH 2022

Poslední velká letošní akce, na které se s námi můžete potkat, se blíží každým dnem. Už od 20. září se otevřou brány výstaviště PVA EXPO Praha a vy tak budete moci navštívit stavební veletrh FOR ARCH 2022.

Vertikální žaluzie – jednička v oblasti stínění kancelářských prostor

Vertikální žaluzie jsou stálicí v oblasti stínění kancelářských a komerčních prostor. A není tomu tak pouhou náhodou.