zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jaký je rozdíl mezi lamelami klasik a celostínícími?

Přemýšlíte nad instalací horizontálních žaluzií, ale nevíte, jaký je rozdíl mezi klasickými a celostínícími? Tak se na to pojďme podívat.

Klasické provedení lamel

Jedná se o jednoduchý princip, kdy u klasických žaluzií máme v lamelách otvory, kterými je protažena vodící struna a textilní páska. Při náklonu lamel tak dochází k tomu, že světlo částečně prochází skrze tyto malé otvory do místnosti. Takže ve slunných dnech vám občas, i přes zatažené žaluzie, mohou pronikat slabý paprsky světla do očí.

Celostínící provedení lamel

Celostínící horizontální žaluzie jsou navrženy tak, aby k pronikání paprsků světla skrz otvory pro vedení nedocházelo. Otvory, pro textilní pásku i pro silonovou strunu, jsou umístěny tak, aby při plném natočení lamel do uzavřené polohy byly zakryty další lamelou. Díky tomu vzniká mnohem lepší zastínění místnosti. S celostínícími žaluziemi tak snížíte prostup slunečního záření do vašeho obydlí na minimum a budete moci nerušeně v noci spát, pokud bydlíte na více osvětlené ulici, i relaxovat v příjemném stínu třeba v pravé poledne.

 

 


Petra Šenková




Moderní plastové květináče rozzáří okenní parapet i celý interiér

Jaro je za dveřmi a s ním i roste touha dostat do našich příbytků více zeleně a květů. Až toto rozkvetlé a nádherné období dorazí do Česka na plno, budeme se chtít obklopit květinami o to více. Ještě si však musíme nějaký ten pátek počkat, nicméně začít můžete zvelebováním interiéru. Aby rostliny co nejvíce vynikly a plnili i dekorativní funkci vyberte jim parádní a moderní květináče.

Proč nejsou látkové rolety vhodné do pergoly?

Krásné slunečné dny jsou v plném proudu a nás to táhne si sednout na zahradu a užívat si příjemné chvilky. Sluníčko máme rádi, ale po celém dnu stráveném na slunci začneme přemýšlet, jak vybudované zázemí na zahradě v podobě pergoly zastínit.

Interiérová roleta s bočním vedením, to je Larra v boxu

Nedávno jsme vám představili novinku v sortimentu látkových rolet – roletu Larra. Nyní vás seznámíme s její další variantou, látkovou roletou Larra v boxu.

Kvalitní žaluzie a rolety vnesou do kanceláří komfort a pohodu

Připravte nejen pro sebe, ale i pro své zaměstnance příjemné prostředí, které na ně bude mít pozitivní vliv a zvedne jejich kreativitu pomocí nové stínící techniky.