zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jaký je rozdíl mezi lamelami klasik a celostínícími?

Přemýšlíte nad instalací horizontálních žaluzií, ale nevíte, jaký je rozdíl mezi klasickými a celostínícími? Tak se na to pojďme podívat.

Klasické provedení lamel

Jedná se o jednoduchý princip, kdy u klasických žaluzií máme v lamelách otvory, kterými je protažena vodící struna a textilní páska. Při náklonu lamel tak dochází k tomu, že světlo částečně prochází skrze tyto malé otvory do místnosti. Takže ve slunných dnech vám občas, i přes zatažené žaluzie, mohou pronikat slabý paprsky světla do očí.

Celostínící provedení lamel

Celostínící horizontální žaluzie jsou navrženy tak, aby k pronikání paprsků světla skrz otvory pro vedení nedocházelo. Otvory, pro textilní pásku i pro silonovou strunu, jsou umístěny tak, aby při plném natočení lamel do uzavřené polohy byly zakryty další lamelou. Díky tomu vzniká mnohem lepší zastínění místnosti. S celostínícími žaluziemi tak snížíte prostup slunečního záření do vašeho obydlí na minimum a budete moci nerušeně v noci spát, pokud bydlíte na více osvětlené ulici, i relaxovat v příjemném stínu třeba v pravé poledne.

 

 


Petra Šenková




8 důvodů, proč si do pergoly pořídit screenovou roletu

Konečně je tu opravdové léto - prvních pár teplých dní za námi a mnoho nás čeká v následujících měsících. A s tím je pro mnoho z nás spjatý pobyt na zahradě či terase. Je příjemné se nechat hřát slunečními paprsky, ale mnohdy potřebujeme stinné místo, kam se před nimi naopak schovat. 

Jak zaměřit a namontovat síť proti hmyzu?

Každý v létě řeší stejný problém – otravný hmyz. Jak to udělat, abyste si večer mohli v klidu rozsvítit a nebát se, že vám všechen hmyz nalétá do domu? Jednoduchým řešením jsou sítě proti hmyzu.

Rolety den a noc: elegantní a praktické řešení pro moderní domácnosti

V současné době je trendem vytvářet domovy, které jsou nejen esteticky atraktivní, ale také plně funkční a pohodlné pro každodenní život. Rolety den a noc od společnosti ISOTRA dokonale splňují obě tato kritéria, což je činí vynikající volbou pro moderní domácnosti, které hledají flexibilní a stylizované řešení stínění.

Čím zastínit střešní okna? Vyzkoušejte plissé

Nové mezonetové byty a rodinné domky jsou stavěny s velkým množstvím střešních oken v podkrovních místnostech a také tato okna si zaslouží svůj elegantní stínicí doplněk. Toužíte po moderním a dynamickém stínicím prvku do střešních oken a klasické látkové rolety či žaluzie se vám zdají okoukané? Vyzkoušejte žaluzie plissé.