zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jaký je rozdíl mezi lamelami klasik a celostínícími?

Přemýšlíte nad instalací horizontálních žaluzií, ale nevíte, jaký je rozdíl mezi klasickými a celostínícími? Tak se na to pojďme podívat.

Klasické provedení lamel

Jedná se o jednoduchý princip, kdy u klasických žaluzií máme v lamelách otvory, kterými je protažena vodící struna a textilní páska. Při náklonu lamel tak dochází k tomu, že světlo částečně prochází skrze tyto malé otvory do místnosti. Takže ve slunných dnech vám občas, i přes zatažené žaluzie, mohou pronikat slabý paprsky světla do očí.

Celostínící provedení lamel

Celostínící horizontální žaluzie jsou navrženy tak, aby k pronikání paprsků světla skrz otvory pro vedení nedocházelo. Otvory, pro textilní pásku i pro silonovou strunu, jsou umístěny tak, aby při plném natočení lamel do uzavřené polohy byly zakryty další lamelou. Díky tomu vzniká mnohem lepší zastínění místnosti. S celostínícími žaluziemi tak snížíte prostup slunečního záření do vašeho obydlí na minimum a budete moci nerušeně v noci spát, pokud bydlíte na více osvětlené ulici, i relaxovat v příjemném stínu třeba v pravé poledne.

 

 


Petra Šenková




Rozhodujte si o slunečním svitu sami!

Máloco naštve tolik, jako když si chcete v sobotu ráno přispat a probudí vás sluneční paprsky. Anebo když máte v plánu si odpoledne trochu přispat, ale horké letní slunce vám to nedovolí. Není proto divu, že žaluzie a rolety se stávají stále důležitější součástí domácnosti.

Nestresujte se nákupem stínění – s námi objednáte rychle a z pohodlí domova

I nadále se situace vyvíjí tak trochu nepředvídatelně a co je dnes, nemusí být zítra. Máme pro vás ale dobrou zprávu — nákup stínění online funguje bez omezení a nemusí tak být zbytečně strašák a žrout času.

Nakupte si žaluzie a rolety na míru z bezpečí domova

Málokdo se v tomto období cítí komfortně v přítomnosti cizích osob. Neradi chodíte nakupovat, vyhýbáte se kontaktu, snažíte se chránit zdraví naše a našich nejbližších. Díky e-shopu Labona.cz nemusíte čekat na ukončení karantény, můžete i v této situaci nakoupit potřebné stínění z bezpečí domova.

Labona mění vzhled pro přehlednější nákup

Zdá se vám, že je na našem webu něco jinak? Máte pravdu, webové stránky Labona.cz jsme oblékli do nového kabátu. Doufáme, že pro vás nový design bude přehlednější a příjemnější! Pojďte se s námi podívat, co je nového.