zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jaký je rozdíl mezi žaluziemi a roletami?

Také si pletete rolety a žaluzie? Připadá vám, že je to jedno a to samé? Vysvětlíme vám, jaké typy rolet existují a jejich hlavní výhody oproti klasickým žaluziím.

Látkové rolety

Látkové rolety jsou perfektní alternativou klasických žaluzií. Jejich výhodou je, že nemusí být připevněny přímo na okně, ale dají se ukotvit i na stěnu nebo strop. Můžete si vybrat z nepřeberného množství barevného provedení látky a také z různých materiálů konstrukce. Mezi nejoblíbenější patří metalické provedení konstrukce a řetízku. Je ideální do všech moderních interiérů. Látkové rolety doporučuje většina bytových architektů.

Duorolety

Další možností stínění, pokud nepreferujete klasické žaluzie, jsou duorolety. Ty se staly v posledních letech velkým hitem. Oproti klasické látkové roletě má duoroleta dvě pruhované látky za sebou. Jednoduchým zatažením řetízku si pak regulujete průsvit slunečního světla sami. Každý, kdo je někdy viděl v akci, si je ihned oblíbil.

Venkovní rolety

Venkovní roleta již nemá s tou látkovou mnoho společného. Jedná se o celohliníkový profil, plněný polyuretanovou pěnou. Proto má venkovní roleta tak skvělé izolační vlastnosti. Hlavními přednostmi je ochrana proti venkovnímu hluku, tepelná izolace a také celkové zatemnění místnosti. Venkovní roleta je také perfektní bezpečnostní prvek. Tvoří pro potenciálního zloděje obrovskou překážku.

Další možnosti stínění

Podíváme se ještě na další produkty, které si lidé s pojmem roleta velice často pletou. Některé se skvěle hodí do interiéru a jiné zase do exteriéru.

Horizontální žaluzie – klasické žaluzie do plastových nebo dřevěných oken

Vertikální žaluzievertikální žaluzie jsou ideální pro zastínění velkých prostor, nejčastěji se používají v moderních interiérech a kancelářích

Venkovní žaluzievenkovní žaluzie jsou nejpoužívanější venkovní stínění, velká variabilita zastínění

Dřevěné žaluzie – luxusní dřevěné žaluzie se skvěle hodí jako doplněk do krásných interiérů

Plisséplissé žaluzie si lidé volí pro svou funkčnost a design, montují se stejně jako žaluzie přímo na okna

Japonské stěny – zákazníci je hledají jako žaluzie IKEA, nebo japonské posuvné stěny. Jsou skvělou alternativou k vertikálním žaluziím.

Markýzymarkýzu si vybíráte tehdy, pokud potřebujete zastínit terasu, balkón nebo jakýkoliv venkovní prostor

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




TOP 5 nejkrásnějších a nejelegantnějších řešení stínění

Interiérové stínění není jenom funkčním doplňkem, který nám umožní libovolně regulovat sluneční svit, ale také designovým detailem, který dokáže dodat našemu interiéru moderní, útulnou atmosféru.

 

Zúčastnili jsme se dobročinné akce s Nadačním fondem Modrý hroch

Slyšeli jste už o Modrém hrochovi? Že ještě ne? Tak my vám ho s radostí představíme. Čím více se dostane do povědomí, tím více lidem bude moci pomáhat.

Jak využít postupný nákup přímo vám na míru?

Dovolili jsme si oslovit naší zákazníci, která na našem eShopu nakoupila opakovaně. A otázka byla na zážitek s postupným nákupem.

Užívejte si doma pohody bez nezvaných hostů

Ležíte na gauči, otevíráte oblíbený časopis nebo napínavou knížku, vedle sebe osvěžující drink. Těšíte se na relax, ale najednou okolo vás začne poletovat moucha a ne a ne zmizet a dát vám pokoj. Znáte to? Vyzrajte na otravný hmyz s okenními a dveřními sítěmi.