zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jaký je rozdíl mezi žaluziemi a roletami?

Také si pletete rolety a žaluzie? Připadá vám, že je to jedno a to samé? Vysvětlíme vám, jaké typy rolet existují a jejich hlavní výhody oproti klasickým žaluziím.

Látkové rolety

Látkové rolety jsou perfektní alternativou klasických žaluzií. Jejich výhodou je, že nemusí být připevněny přímo na okně, ale dají se ukotvit i na stěnu nebo strop. Můžete si vybrat z nepřeberného množství barevného provedení látky a také z různých materiálů konstrukce. Mezi nejoblíbenější patří metalické provedení konstrukce a řetízku. Je ideální do všech moderních interiérů. Látkové rolety doporučuje většina bytových architektů.

Duorolety

Další možností stínění, pokud nepreferujete klasické žaluzie, jsou duorolety. Ty se staly v posledních letech velkým hitem. Oproti klasické látkové roletě má duoroleta dvě pruhované látky za sebou. Jednoduchým zatažením řetízku si pak regulujete průsvit slunečního světla sami. Každý, kdo je někdy viděl v akci, si je ihned oblíbil.

Venkovní rolety

Venkovní roleta již nemá s tou látkovou mnoho společného. Jedná se o celohliníkový profil, plněný polyuretanovou pěnou. Proto má venkovní roleta tak skvělé izolační vlastnosti. Hlavními přednostmi je ochrana proti venkovnímu hluku, tepelná izolace a také celkové zatemnění místnosti. Venkovní roleta je také perfektní bezpečnostní prvek. Tvoří pro potenciálního zloděje obrovskou překážku.

Další možnosti stínění

Podíváme se ještě na další produkty, které si lidé s pojmem roleta velice často pletou. Některé se skvěle hodí do interiéru a jiné zase do exteriéru.

Horizontální žaluzie – klasické žaluzie do plastových nebo dřevěných oken

Vertikální žaluzievertikální žaluzie jsou ideální pro zastínění velkých prostor, nejčastěji se používají v moderních interiérech a kancelářích

Venkovní žaluzievenkovní žaluzie jsou nejpoužívanější venkovní stínění, velká variabilita zastínění

Dřevěné žaluzie – luxusní dřevěné žaluzie se skvěle hodí jako doplněk do krásných interiérů

Plisséplissé žaluzie si lidé volí pro svou funkčnost a design, montují se stejně jako žaluzie přímo na okna

Japonské stěny – zákazníci je hledají jako žaluzie IKEA, nebo japonské posuvné stěny. Jsou skvělou alternativou k vertikálním žaluziím.

Markýzymarkýzu si vybíráte tehdy, pokud potřebujete zastínit terasu, balkón nebo jakýkoliv venkovní prostor

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Stínící technika a bezpečnost dětí

Zvědavost dětí občas přináší nebezpečné situace, ve kterých svoji roli může sehrát také stínící technika. Děti rády zkouší nové věci, objevují svět. Proto je důležité zabezpečit nejen vybavení domácnosti, ale také stínící techniku.

Kdo mi poradí s výběrem žaluzií a dalšího stínění?

Je dobré znát odpovědi na několik otázek a poté znát pár základních pravidel při výběru.

Jak se udržuje venkovní markýza?

V dnešní době již v podstatě nijak. Venkovní markýza se skládá z několika částí. Celohliníková odlehčená konstrukce, látka a většinou motor nebo klika.

Plastové palubky: Jaké zvolit?

Plastové palubky jsou trendem, který vzrůstá na oblibě a vytlačuje palubky dřevěné. Důvod je jasný, snadno se montují, můžete si vybrat z široké nabídky barevných odstínů a jsou prakticky bezúdržbové.