zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jaký je rozdíl mezi žaluziemi a roletami?

Také si pletete rolety a žaluzie? Připadá vám, že je to jedno a to samé? Vysvětlíme vám, jaké typy rolet existují a jejich hlavní výhody oproti klasickým žaluziím.

Látkové rolety

Látkové rolety jsou perfektní alternativou klasických žaluzií. Jejich výhodou je, že nemusí být připevněny přímo na okně, ale dají se ukotvit i na stěnu nebo strop. Můžete si vybrat z nepřeberného množství barevného provedení látky a také z různých materiálů konstrukce. Mezi nejoblíbenější patří metalické provedení konstrukce a řetízku. Je ideální do všech moderních interiérů. Látkové rolety doporučuje většina bytových architektů.

Duorolety

Další možností stínění, pokud nepreferujete klasické žaluzie, jsou duorolety. Ty se staly v posledních letech velkým hitem. Oproti klasické látkové roletě má duoroleta dvě pruhované látky za sebou. Jednoduchým zatažením řetízku si pak regulujete průsvit slunečního světla sami. Každý, kdo je někdy viděl v akci, si je ihned oblíbil.

Venkovní rolety

Venkovní roleta již nemá s tou látkovou mnoho společného. Jedná se o celohliníkový profil, plněný polyuretanovou pěnou. Proto má venkovní roleta tak skvělé izolační vlastnosti. Hlavními přednostmi je ochrana proti venkovnímu hluku, tepelná izolace a také celkové zatemnění místnosti. Venkovní roleta je také perfektní bezpečnostní prvek. Tvoří pro potenciálního zloděje obrovskou překážku.

Další možnosti stínění

Podíváme se ještě na další produkty, které si lidé s pojmem roleta velice často pletou. Některé se skvěle hodí do interiéru a jiné zase do exteriéru.

Horizontální žaluzie – klasické žaluzie do plastových nebo dřevěných oken

Vertikální žaluzievertikální žaluzie jsou ideální pro zastínění velkých prostor, nejčastěji se používají v moderních interiérech a kancelářích

Venkovní žaluzievenkovní žaluzie jsou nejpoužívanější venkovní stínění, velká variabilita zastínění

Dřevěné žaluzie – luxusní dřevěné žaluzie se skvěle hodí jako doplněk do krásných interiérů

Plisséplissé žaluzie si lidé volí pro svou funkčnost a design, montují se stejně jako žaluzie přímo na okna

Japonské stěny – zákazníci je hledají jako žaluzie IKEA, nebo japonské posuvné stěny. Jsou skvělou alternativou k vertikálním žaluziím.

Markýzymarkýzu si vybíráte tehdy, pokud potřebujete zastínit terasu, balkón nebo jakýkoliv venkovní prostor

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Kde všude se dají využít plastové plotové profily?

Věděli jste o tom, že plastové plotové profily nemusíte použít pouze pro sestavení plotového pole? Co takhle nový zahradní stolek či lavičky? Vyzkoušejte levnou variantu, se kterou můžete získat trvanlivý zahradní nábytek v dekoru, který si sami zvolíte.

Rolety den a noc: elegantní a praktické řešení pro moderní domácnosti

V současné době je trendem vytvářet domovy, které jsou nejen esteticky atraktivní, ale také plně funkční a pohodlné pro každodenní život. Rolety den a noc od společnosti ISOTRA dokonale splňují obě tato kritéria, což je činí vynikající volbou pro moderní domácnosti, které hledají flexibilní a stylizované řešení stínění.

Tepelná stabilita budov – stínící technika (2. díl)

A máme tu další díl ze série článků od pana inženýra architekta Petra Brandejského. V této části rozebere standardy bydlení, možnosti pro zlepšení tepelné stability a další. Tak se pusťte do čtení...

Proč lidé objednávají stínící techniku? 2. díl: Venkovní žaluzie

Velké prosklené plochy a francouzská okna jsou v poslední době populární variantou při stavbě rodinných i komerčních staveb. S tímto trendem roste také poptávka po vhodném zastínění těchto ploch, které by zároveň zabránilo přehřívání interiéru v létě a úniku tepla v zimním období. A právě tyto vlastnosti má venkovní stínící technika.