zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jaký je rozdíl mezi žaluzií vyrobenou na míru a typizovanou žaluzií z hobby marketu?

Pro většinu zákazníků je při výběru produktu nejdůležitější cena a ani u žaluzií a rolet tomu není jinak. Před nákupem se zákazníci rozhodují, jestli si pořídit stínění na míru, nebo si pořídit typizované žaluzie v hobbymarketu. Pojďme se podívat na základní rozdíly u těchto dvou možností.

Jaké jsou možnosti výběru v hobby marketu?

Pokud nakupujeme žaluzie nebo rolety v hobby marketu, máme velmi omezené možnosti. Většinou mají v nabídce jen jednu nebo dvě barvy. Takže pokud nechci stříbrnou a červenou, tak mám bohužel smůlu. To by ještě šlo překousnout,  problém jsou ale omezené rozměry, většinou po 10 až 20 cm. Každé okno má specifický rozměr, je vyrobeno na míru a i když se například rozměry v bytových domovech mohou podobat, nikdy nejsou stejné.

Takže pokud máme v hobbymarketu na výběr 140 cm nebo 160 cm na šířku, ale vy máte okno 150 cm, bohužel máme smůlu. Žaluzie budou mít na každé straně 5 cm mezeru, nebo se do okna zkrátka nevejdou.

Jaké jsou možnosti výběru ve specializovaném obchodě?

Ve specializovaném e-shopu, např. www.labona.cz který prodává produkty na míru, si podle video a pdf návodu vyměříte přesný rozměr žaluzie nebo rolety a obchod vám ho pošle s přesností na milimetry. Díky tomu vám stínění přesně sedí na vaše okna. Vybírat můžete z více než 50 barevných možností, některé jsou za příplatek a některé za základní cenu. Ihned však vidíte tento rozdíl.

Doba dodání?

Pokud žaluzie nebo rolety potřebujete dnes a nemůžete čekat třeba 5-10 pracovních dní, je pro vás hobby market lepší volba. Jestliže na žaluzie nebo rolety můžete pár dní počkat, určitě je to lepší varianta a vyplatí se nechat si žaluzie nebo rolety vyrobit na míru.

Jaký je rozdíl v ceně?

Velmi drobný cenový rozdíl. Typizovaná žaluzie z hobby marketu v jasně daném rozměru 100 x 175cm ve stříbrné barvě stojí 549 Kč. Žaluzie vyrobená přesně na míru ve stejném rozměru a v modernějším provedení a v jakékoliv barvě vychází na 779 Kč. U žaluzie na míru si můžete vybrat doplňující varianty, barvu vrchního profilu i lamely, délku ovládání a mnoho dalšího. Doprava je po celé ČR zdarma, takže nemusíte do obchodu ani jezdit, prostě vám ji dovezou. Rozhodnutí je na vás.

 

Žaluzie přesně na míru přes Labona.cz

žaluzie z hobby marketu bez ovlivnění rozměrů

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Nebojte se změny a zkuste vnitřní látkové rolety

Čekáte miminko, přistěhoval se k Vám do domácnosti nový člen rodiny? Potřebujete změnit ráz pokoje? Zkuste látkové rolety.

Jak na zastínění podkroví?

Prázdné půdní prostory mají své kouzlo a atmosféru, která přímo vybízí k vytvoření originální součásti bydlení. Většinou jsou atypické a veškeré vybavení je potřeba promyslet tak, aby do interiéru sedělo. Zastínění střešních oken je na půdě nejen nutností, ale také krásným doplňkem, který sladí design celého pokoje.

Venkovní žaluzie na HS portály a rohové sestavy oken

Jaké jsou výhody stínění pro tyto případy a na co se vyplatí myslet? Přečtěte si krátký článek věnovaný právě tématu sestav venkovních žaluzií pro vstupní portály a rohová okna. Najdete zde vše podstatné i návod, jak jednoduše sestavu vyměřit.

Dotace na venkovní stínicí techniku jsou tady!

S radostí vám oznamujeme, že dlouho očekávaná dotace na venkovní stínicí techniku v rámci programu Nová zelená úsporám je tady, a byla spuštěna v pondělí 15. 10. 2018.