zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jaký je rozdíl mezi žaluzií vyrobenou na míru a typizovanou žaluzií z hobby marketu?

Pro většinu zákazníků je při výběru produktu nejdůležitější cena a ani u žaluzií a rolet tomu není jinak. Před nákupem se zákazníci rozhodují, jestli si pořídit stínění na míru, nebo si pořídit typizované žaluzie v hobbymarketu. Pojďme se podívat na základní rozdíly u těchto dvou možností.

Jaké jsou možnosti výběru v hobby marketu?

Pokud nakupujeme žaluzie nebo rolety v hobby marketu, máme velmi omezené možnosti. Většinou mají v nabídce jen jednu nebo dvě barvy. Takže pokud nechci stříbrnou a červenou, tak mám bohužel smůlu. To by ještě šlo překousnout,  problém jsou ale omezené rozměry, většinou po 10 až 20 cm. Každé okno má specifický rozměr, je vyrobeno na míru a i když se například rozměry v bytových domovech mohou podobat, nikdy nejsou stejné.

Takže pokud máme v hobbymarketu na výběr 140 cm nebo 160 cm na šířku, ale vy máte okno 150 cm, bohužel máme smůlu. Žaluzie budou mít na každé straně 5 cm mezeru, nebo se do okna zkrátka nevejdou.

Jaké jsou možnosti výběru ve specializovaném obchodě?

Ve specializovaném e-shopu, např. www.labona.cz který prodává produkty na míru, si podle video a pdf návodu vyměříte přesný rozměr žaluzie nebo rolety a obchod vám ho pošle s přesností na milimetry. Díky tomu vám stínění přesně sedí na vaše okna. Vybírat můžete z více než 50 barevných možností, některé jsou za příplatek a některé za základní cenu. Ihned však vidíte tento rozdíl.

Doba dodání?

Pokud žaluzie nebo rolety potřebujete dnes a nemůžete čekat třeba 5-10 pracovních dní, je pro vás hobby market lepší volba. Jestliže na žaluzie nebo rolety můžete pár dní počkat, určitě je to lepší varianta a vyplatí se nechat si žaluzie nebo rolety vyrobit na míru.

Jaký je rozdíl v ceně?

Velmi drobný cenový rozdíl. Typizovaná žaluzie z hobby marketu v jasně daném rozměru 100 x 175cm ve stříbrné barvě stojí 549 Kč. Žaluzie vyrobená přesně na míru ve stejném rozměru a v modernějším provedení a v jakékoliv barvě vychází na 779 Kč. U žaluzie na míru si můžete vybrat doplňující varianty, barvu vrchního profilu i lamely, délku ovládání a mnoho dalšího. Doprava je po celé ČR zdarma, takže nemusíte do obchodu ani jezdit, prostě vám ji dovezou. Rozhodnutí je na vás.

 

Žaluzie přesně na míru přes Labona.cz

žaluzie z hobby marketu bez ovlivnění rozměrů

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Čím zastínit střešní okna? Vyzkoušejte plissé

Nové mezonetové byty a rodinné domky jsou stavěny s velkým množstvím střešních oken v podkrovních místnostech a také tato okna si zaslouží svůj elegantní stínicí doplněk. Toužíte po moderním a dynamickém stínicím prvku do střešních oken a klasické látkové rolety či žaluzie se vám zdají okoukané? Vyzkoušejte žaluzie plissé.

Jak opravit žaluzie

Řešíte nějakou závadu u horizontální žaluzie a nevíte si s ní rady? Mrkněte na nejčastější poškození a přehledné návody na jejich nápravu.

Dopřejte venkovnímu stínění zaslouženou péči za dobře odvedenou práci

Podzim se pomalu ale jistě blíží. Většina z nás se každoročně vrháme do pravidelného úklidu. A péče o stínění by měla být jeho součástí. Během horkých letních dní nás chrání před pálivými paprsky, dopřává nám příjemné klima, nebo nám umožňuje nerušený spánek i v ranních hodinách, kdy slunce už pomalu vychází. Proto si také zaslouží péči a chvíli našeho času.

9 tipů pro výběr spolehlivého dodavatele stínící techniky

Chystáte se pořídit domů stínění? Začínáte se dívat po vhodném dodavateli, prohlížíte e-shopy nebo hledáte kamennou prodejnu? Sepsali jsme článek, který vám dá pár základních tipů, jak vybrat správně a vyhnout se zbytečným komplikacím nebo zklamání.