zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Japonské posuvné stěny

Jaké jsou způsoby jejich využití?

Japonské posuvné stěny představují nejen originální prvek, který dodá interiéru elegantní atmosféru, ale také mají všestranné využití. Můžete je použít místo záclon do větších oken, ale také je proměnit ve stěnu pro zakrytí skříní. Poslouží také k oddělení místností, obložení stěn například v ateliérech a k celkovému dokreslení vašeho domova.

Japonské posuvné stěny jsou tvořeny z dvou až pěti kolejnic, díky kterým je snadno můžete přizpůsobit interiéru. Stejně jako látkové rolety či plisé žaluzie si i u japonských stěn můžete vybrat z široké škály látek. V nabídce najdete nejrůznější barvy a vzory a také libovolně zvolit pohlcení a propustnost látek, od základních až po zcela zatemňující.

                                                                                                                               

I zaměření a samotná montáž japonských stěn je velmi jednoduchá, takže vám pomocí návodu nebude činit žádné problémy.

Zastíní i velkou plochu

Japonské stěny tvoří jednotlivé látkové panely, které se posunují ve dvou-, tří-, čtyř- nebo pětidrážkové vodicí liště.  Látka je pevně upevněna v liště (která je vedena v horním profilu) a panely můžete shrnovat buď od středu, nebo na levou i pravou stranu pomocí šňůrky, řetízku, ovládací tyče nebo pomocí motorku.

Skvěle se hodí v případě, že potřebujete zastínit velké plochy, nebo třeba elegantně rozdělit velké obytné prostory na menší části. Vyplatí se také, pokud nemáte dostatek prostoru u skříní a šaten – japonské stěny jednoduše posouváte a šetříte tak místo.

Jak se dělí látky dle průsvitnosti?

Od  71% –do 50% = Záclonovina – elegantní materiály, čisté či vzorované, krásně doplní moderní nádech místnosti. Zajistí dostatečné soukromí přes den, zachovávají přirozené světlo a uvidíte přes ně ven.    

          

Od 45% - do  20% = Siluety – zachovávají komfortní osvětlení interiéru přirozeným světlem a zároveň znemožňují pohled do interiéru v nočních hodinách. Siluety jdou vidět pouze v těsné blízkosti látky.    

 

Od 15%  – do 0%  = Black Out – zcela zatemňují, jsou neprůhledné jak do interiéru, tak do exteriéru.

 

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




Luxus v každém detailu: rolety a žaluzie na míru pro vaši domácnost

V současné době, kdy každý hledá způsoby, jak svůj domov nejen zútulnit, ale i zvýšit jeho estetickou hodnotu, přicházíme s řešením, které spojuje obě tyto potřeby. Naše kolekce designových rolet a žaluzií na míru vnáší do interiérů jedinečný šarm a zároveň zůstává věrná praktické stránce věci. Přinášíme vám průvodce světem luxusního stínění, kde se potkává vysoká funkčnost s neotřelým designem.

Styly bydlení - Retro, rustikální a industriální (3. díl)

A máme tu poslední díl ze série věnující se stylům bydlení. V tomto se podíváme na styly retro, rustikální a industriální. Tak se pusťte do čtení.

Konečně akce po více než roce - stavební veletrh VELETON

V dnešní době je to téměř k nevíře - stavební veletrh v termínu 14. - 16. 5. 2021. Ale je tomu tak. A ještě se na něj dostanete bezpečně z pohodlí vašeho gauče. Je online. Žádné testování, žádné kontroly. Vždyť to je super šance získat odpovědi a vybrat si partnery pro vaši stavbu či rekonstrukci.

 

 

Montáž solárních panelů. Svépomocí nebo odborníkem?

Stále diskutovanější téma a po právu. Fotovoltaika vám zajistí soběstačnost a velkou úsporu v horizontu mnoha let. Jak taková fotovoltaika funguje a jaké jsou možnosti pořízení?