zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Japonské posuvné stěny

Jaké jsou způsoby jejich využití?

Japonské posuvné stěny představují nejen originální prvek, který dodá interiéru elegantní atmosféru, ale také mají všestranné využití. Můžete je použít místo záclon do větších oken, ale také je proměnit ve stěnu pro zakrytí skříní. Poslouží také k oddělení místností, obložení stěn například v ateliérech a k celkovému dokreslení vašeho domova.

Japonské posuvné stěny jsou tvořeny z dvou až pěti kolejnic, díky kterým je snadno můžete přizpůsobit interiéru. Stejně jako látkové rolety či plisé žaluzie si i u japonských stěn můžete vybrat z široké škály látek. V nabídce najdete nejrůznější barvy a vzory a také libovolně zvolit pohlcení a propustnost látek, od základních až po zcela zatemňující.

                                                                                                                               

I zaměření a samotná montáž japonských stěn je velmi jednoduchá, takže vám pomocí návodu nebude činit žádné problémy.

Zastíní i velkou plochu

Japonské stěny tvoří jednotlivé látkové panely, které se posunují ve dvou-, tří-, čtyř- nebo pětidrážkové vodicí liště.  Látka je pevně upevněna v liště (která je vedena v horním profilu) a panely můžete shrnovat buď od středu, nebo na levou i pravou stranu pomocí šňůrky, řetízku, ovládací tyče nebo pomocí motorku.

Skvěle se hodí v případě, že potřebujete zastínit velké plochy, nebo třeba elegantně rozdělit velké obytné prostory na menší části. Vyplatí se také, pokud nemáte dostatek prostoru u skříní a šaten – japonské stěny jednoduše posouváte a šetříte tak místo.

Jak se dělí látky dle průsvitnosti?

Od  71% –do 50% = Záclonovina – elegantní materiály, čisté či vzorované, krásně doplní moderní nádech místnosti. Zajistí dostatečné soukromí přes den, zachovávají přirozené světlo a uvidíte přes ně ven.    

          

Od 45% - do  20% = Siluety – zachovávají komfortní osvětlení interiéru přirozeným světlem a zároveň znemožňují pohled do interiéru v nočních hodinách. Siluety jdou vidět pouze v těsné blízkosti látky.    

 

Od 15%  – do 0%  = Black Out – zcela zatemňují, jsou neprůhledné jak do interiéru, tak do exteriéru.

 

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




Pergola Artosi – středobod vaší zahrady

Chystáte se trávit více času na zahradě, ale nemáte tam dostatek zastíněného prostoru, kde se můžete usadit a odpočívat? Nebo rádi v suchu nasloucháte bubnování kapek letního deště? Pak pro vás máme skvělého parťáka, a to bioklimatickou pergolu.

Jaký druh stínění je nejvhodnější do dětského pokoje?

Při zařizování dětského pokoje se soustředíme zejména na barvu stěn a nábytku a často zapomínáme na kvalitní stínění. A to je chyba, protože možnost regulace světla je pro dení aktivity i kvalitní spánek dítěte nezbytná.  Na výběr máme z několika druhu záclon, rolet nebo žaluzii. Jak vybrat tu správnou?

Proč pořídit plastový plot?

Mám raději dřevo. Nesnáším plastové výrobky. Dřevo je živé, plast je mrtvý. Už jste někdy slyšeli podobné věty? Určitě ano. Já souhlasím také. Teď se na to podíváme trošku z jiného úhlu.

Ideální stínění do koupelny

Okno v koupelně hraje důležitou roli především kvůli větrání a také kvůli dennímu světlu. Jsou ale situace, kdy je potřeba zajistit soukromí a vybrat vhodný typ stínění, které vás ochrání před očima zvědavých kolemjdoucích.