zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jde přes aplikace ovládat i Vaše soukromí?

V době chytrých telefonů už se nemusíte po dovolené vracet do přehřátého bytu, nebo se cestou z hor strachovat, že dorazíte do vymrzlého domu. Pomocí řídicích systémů a chytrého telefonu to máte pevně v rukou a na dálku můžete ovládat celý dům od žaluzií, až po garáž a alarm. Jak to funguje?

Řídicí systém Connexoon, který vyvinula firma Somfy, je kompatibilní se zařízeními iO-homecontrol  a funguje pro operační systémy Android a iOs - takže stačí mít jakýkoliv chytrý telefon a máte své bydlení pod kontrolou.

Firma Somfy nabízí 3 aplikace Acces, Window a Terrace, ze kterých si vyberete tu, která nejlépe vyhovuje vašim požadavkům. Pomocí každé z nich můžete ovládat až 40 zařízení nebo celé skupiny produktů.  Výhodou je velmi snadná a jednoduchá instalace, kterou zvládne i mírně pokročilý uživatel mobilních technologií. A celková cena je velmi příznivá.

A k čemu 3 aplikace Connexoon Somfy slouží?

  1. Connexoon Access – vstup k vašemu domovu 

Díky Acces aplikaci můžete ovládat a kontrolovat vjezdové brány, garážová vrata, vstupní dveře, alarmy, žárovky Philips HUE a zámky. K dispozici jsou až 4 režimy a pomocí geolokalizace si dokonce můžete nastavit, do jaké vzdálenosti od domu se má režim automaticky spustit. Aplikace obsahuje také ikonku „Zkontroluj vstup“, pomocí které lze zhasnout světla a uzavřít vstupy do domu kdykoliv a odkudkoliv potřebujete.

  1. Connexoon Window – ovládání stínění a jiného zařízení  

Tato aplikace je kompatibilní s venkovními a vnitřními žaluziemi a roletami, alarmy, okny Velux, žárovkami Philips HUE a s teplotními a slunečními čidly. Stejně jako Access umožňuje tvorbu 4 základních scénářů, v rámci kterých si můžete chování stínění naplánovat dle vašich potřeb či ročního období. Nebo můžete nechat systém, aby pomocí čidel ovládal stínění sám a reguloval tak teplotu v interiéru i spotřebu energií.

  1. Connexoon Terrace – umožňuje ovládat a kontrolovat markýzy a pergoly odkudkoli 

 Aplikace Terrace umožňuje ovládat žárovky Philips HUE, hudební přehrávače a sluneční a větrná čidla. Oblíbené nastavení terasy je možné si vyfotit a jednoduchým kliknutím na fotografii si obnovit atmosféru. Například: grilování s přáteli = roleta stažená do poloviny, pergola otevřená a přípojka terasy připojená. Další užitečnou funkci je samozřejmě kontrola zařízení terasy odkudkoli a ovládání dle playlistu ve vašem telefonu. Pokud má teplotní čidlo, umí Terrace ovládat stínící techniku dle požadované teploty interiéru.

Práce s aplikací je jednoduchá a naučíte se ji ihned!

Výhody systému Connexoon: 

  • U připojených zařízení je zobrazena aktuální poloha nebo stav každého z nich (uzamčené dveře, zatažené rolety, zhasnuto atd.)
  • Můžete vytvořit a spouštět až 4 scénáře pro současné ovládání několika připojených zařízení
  • Každé kompatibilní zařízení může být ovládáno pomocí mobilního telefonu
  • Jedním dotykem můžete zkontrolovat stav připojených zařízení iO-homecontrol
  • Centralizované ovládání zařízení iO-homecontrol z domova i mimo něj
  • U aplikace Window můžete naprogramovat zařízení v závislosti na čase, simulovat přítomnost nebo zapnout/vypnout sluneční automatiku

Takže už se vám nestane, že se budete cestou na dovolenou strachovat, že jste nezamkli, nestáhli rolety, nebo zapomněli zhasnout. Jednoduše zkontrolujete stav zařízení a pochybnosti vás už nebudou dále trápit. O systému se více dozvíte zde, nebo nám neváhejte napsat, rádi vám vše vysvětlíme.


Petra Šenková




Klasická horizontální žaluzie je nejprodávanějším stíněním. Jak je to možné?

Moderní styly interiéru se neustále mění, nové trendy ovlivňují jejich vybavení. V našich bytech však stále zůstává základní stínící produkt, kterým je klasická hliníková žaluzie. Tato žaluzie se využívá k zastínění bytů, domů, chalup, kanceláří, výrobních hal, obchodů – a spoustě dalších míst.

Hliníkové pergoly: Moderní a multifunkční řešení pro každou zahradu

V posledních letech se stává přeměna zahrad na útulná a funkční venkovní místa stále populárnějším trendem. Hliníkové pergoly, zejména ty od společnosti Isotra, jako je model bioklimatické pergoly Artosi, hrají v této proměně klíčovou roli. Nabízí perfektní spojení stylu, funkčnosti a udržitelnosti, které obohacuje každý venkovní prostor.

Japonské posuvné stěny

Japonské posuvné stěny představují nejen originální prvek, který dodá interiéru elegantní atmosféru, ale také mají všestranné využití. Můžete je použít místo záclon do větších oken, ale také je proměnit ve stěnu pro zakrytí skříní.

Rolety a žaluzie - které vybrat?

Váháte nad nákupem interiérového stínění a nejste si jisti, po kterém šáhnout? Na výběr je mnoho, k těm nejoblíběnějším však patří horizontální žaluzie a látkové rolety.