zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jde přes aplikace ovládat i Vaše soukromí?

V době chytrých telefonů už se nemusíte po dovolené vracet do přehřátého bytu, nebo se cestou z hor strachovat, že dorazíte do vymrzlého domu. Pomocí řídicích systémů a chytrého telefonu to máte pevně v rukou a na dálku můžete ovládat celý dům od žaluzií, až po garáž a alarm. Jak to funguje?

Řídicí systém Connexoon, který vyvinula firma Somfy, je kompatibilní se zařízeními iO-homecontrol  a funguje pro operační systémy Android a iOs - takže stačí mít jakýkoliv chytrý telefon a máte své bydlení pod kontrolou.

Firma Somfy nabízí 3 aplikace Acces, Window a Terrace, ze kterých si vyberete tu, která nejlépe vyhovuje vašim požadavkům. Pomocí každé z nich můžete ovládat až 40 zařízení nebo celé skupiny produktů.  Výhodou je velmi snadná a jednoduchá instalace, kterou zvládne i mírně pokročilý uživatel mobilních technologií. A celková cena je velmi příznivá.

A k čemu 3 aplikace Connexoon Somfy slouží?

  1. Connexoon Access – vstup k vašemu domovu 

Díky Acces aplikaci můžete ovládat a kontrolovat vjezdové brány, garážová vrata, vstupní dveře, alarmy, žárovky Philips HUE a zámky. K dispozici jsou až 4 režimy a pomocí geolokalizace si dokonce můžete nastavit, do jaké vzdálenosti od domu se má režim automaticky spustit. Aplikace obsahuje také ikonku „Zkontroluj vstup“, pomocí které lze zhasnout světla a uzavřít vstupy do domu kdykoliv a odkudkoliv potřebujete.

  1. Connexoon Window – ovládání stínění a jiného zařízení  

Tato aplikace je kompatibilní s venkovními a vnitřními žaluziemi a roletami, alarmy, okny Velux, žárovkami Philips HUE a s teplotními a slunečními čidly. Stejně jako Access umožňuje tvorbu 4 základních scénářů, v rámci kterých si můžete chování stínění naplánovat dle vašich potřeb či ročního období. Nebo můžete nechat systém, aby pomocí čidel ovládal stínění sám a reguloval tak teplotu v interiéru i spotřebu energií.

  1. Connexoon Terrace – umožňuje ovládat a kontrolovat markýzy a pergoly odkudkoli 

 Aplikace Terrace umožňuje ovládat žárovky Philips HUE, hudební přehrávače a sluneční a větrná čidla. Oblíbené nastavení terasy je možné si vyfotit a jednoduchým kliknutím na fotografii si obnovit atmosféru. Například: grilování s přáteli = roleta stažená do poloviny, pergola otevřená a přípojka terasy připojená. Další užitečnou funkci je samozřejmě kontrola zařízení terasy odkudkoli a ovládání dle playlistu ve vašem telefonu. Pokud má teplotní čidlo, umí Terrace ovládat stínící techniku dle požadované teploty interiéru.

Práce s aplikací je jednoduchá a naučíte se ji ihned!

Výhody systému Connexoon: 

  • U připojených zařízení je zobrazena aktuální poloha nebo stav každého z nich (uzamčené dveře, zatažené rolety, zhasnuto atd.)
  • Můžete vytvořit a spouštět až 4 scénáře pro současné ovládání několika připojených zařízení
  • Každé kompatibilní zařízení může být ovládáno pomocí mobilního telefonu
  • Jedním dotykem můžete zkontrolovat stav připojených zařízení iO-homecontrol
  • Centralizované ovládání zařízení iO-homecontrol z domova i mimo něj
  • U aplikace Window můžete naprogramovat zařízení v závislosti na čase, simulovat přítomnost nebo zapnout/vypnout sluneční automatiku

Takže už se vám nestane, že se budete cestou na dovolenou strachovat, že jste nezamkli, nestáhli rolety, nebo zapomněli zhasnout. Jednoduše zkontrolujete stav zařízení a pochybnosti vás už nebudou dále trápit. O systému se více dozvíte zde, nebo nám neváhejte napsat, rádi vám vše vysvětlíme.


Petra Šenková




Nechte se inspirovat novými vzory látek

Pro všechny milovníky originálního stínění máme skvělou zprávu. V naší nabídce nyní najdete nové, moderní látky s originálními vzory, s dětskými motivy i větší výběr zcela zatemňujících látek. Prohlédněte si nové látky a nechte se inspirovat.

Podpořte nás v prestižní soutěži ShopRoku 2019

Začala očekávaná událost roku - jedenáctý ročník prestižní soutěže ShopRoku 2019 od společnosti Heureka. Můžete hlasovat pro více e-shopů, zabere vám to ani ne minutku.

Jak si správně vybrat plissé

Pokud jste hledali vhodné a variabilní řešení pro Vaše okna mezi látkovým stíněním, určitě jste narazili na plissé. Je vhodné téměř pro všechny typy oken a naleznete mezi ním i provedení pro střešní...

Jak vybrat žaluzie?

Když padne slovo žaluzie, každý si většinou vybaví stínění na okně. Když ale přijde na věc a je potřeba se rozhodnout, jaké žaluzie pořídit domů, není výběr už tak jasný. Proto jsme pro vás připravili článek, ve kterém popíšeme 3 základní druhy žaluzií.