zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jsou předokenní rolety bezpečnostním prvkem?

 

Předokenní rolety jsou klasickým doplňkem oken s velmi praktickými vlastnostmi. Jako je např. kvalita stínění, úspora energie, zvuková izolace, ochrana soukromí a majetku, jednoduché ovládání a montáž.

 

Ochrana a bezpečí

Pojďme se však blíže podívat na ochrannou funkci. Často se o předokenních roletách vypráví jako o bezpečnostním prvku. Předokenní rolety jsou většinou považovány za pasivní ochranu. V určitém ohledu mohou rolety zvýšit ochranu vašeho majetku. Odradí nezvaného hosta před vniknutím do domu. Pro zloděje je to překážka, už jen z toho důvodu, že při vnikání do domu nadělá hluk a proto raději půjde jednodušší cestou, cestou menšího odporu a váš dům nenavštíví. Cennější je jejich schopnost ochrany soukromí a to především před pohledy sousedů a kolemjdoucích. Dávají nám pocit bezpečí a ochrany. I větrání okny, které jsou nízko do ulice, je při stažených roletách vysoce komfortní, díky odvětrávajícím otvorům v lamelách.

Rolety na elektriku nejsou jen zbytečný luxus

To však neplatí o předokenních roletách poháněny motorem. Mohou být na vypínač nebo dálkové ovládání. Ochrannou proti vloupání je brzda, která je součástí pohonu. Ve spojení s aretačními zámky účinně brání násilnému nadzvednutí předokenních rolet. Pokud jsou zamčené nebo mají proti zdvihové pružiny, náhodného zloděje spolehlivě odradí. Rolety s elektrickým pohonem můžete navíc napojit na centrální systém. Před odjezdem na dovolenou naprogramujete jejich spouštění a nikdo nepozná, že nejste doma.

Vyberte si předokenní rolety i vy! Rolety jsou skutečně výhodné. Díky úspoře na energiích se vám investice vrátí a ochráníte svůj dům před zloději.

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Akce na bioklimatické pergoly a venkovní žaluzie brzy končí

Akce na bioklimatické pergoly a venkovní žaluzie brzy skončí. Do konce února máte ještě možnost objednat pergolu ARTOSI se slevou 6 % a také se screenovými roletami 1 + 1 zdarma. U venkovních žaluzií jede akce 4 + 1 zdarma. Využijte obou akcí zavčas a buďte připraveni na léto.

5 nejprodávanějších produktů sezóny 2019

S oblibou nákupu přes internet se zlepšuje a roste i pestrost nabízeného zboží. Svou velkou důvěru získaly i kategorie pro dům a zahradu, do které spadá i stínící technika. Jakých je 5 nejprodávanějších produktů sezóny 2019 e-shopu Labona.cz?

Dveřní síť – praktické a elegantní řešení

Přemýšlíte, jak se nejlépe uchránit před nálety otravného hmyzu? Váš dům můžete vybavit sítěmi do oken a dveří, které vás problému jednoduše zbaví. A nemusíte se bát, sítě nemusí být pouze nevzhledné a nepraktické, v naší nabídce najdete produkty z kvalitních materiálů, v různě barevných provedeních, které váš domov naopak zkrášlí!

Proč si vybrat látkové stínění?

Nebaví Vás již klasické žaluzie? Upřednostnili byste spíše něco elegantního a moderního pro Vaše okna?