zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jsou předokenní rolety bezpečnostním prvkem?

 

Předokenní rolety jsou klasickým doplňkem oken s velmi praktickými vlastnostmi. Jako je např. kvalita stínění, úspora energie, zvuková izolace, ochrana soukromí a majetku, jednoduché ovládání a montáž.

 

Ochrana a bezpečí

Pojďme se však blíže podívat na ochrannou funkci. Často se o předokenních roletách vypráví jako o bezpečnostním prvku. Předokenní rolety jsou většinou považovány za pasivní ochranu. V určitém ohledu mohou rolety zvýšit ochranu vašeho majetku. Odradí nezvaného hosta před vniknutím do domu. Pro zloděje je to překážka, už jen z toho důvodu, že při vnikání do domu nadělá hluk a proto raději půjde jednodušší cestou, cestou menšího odporu a váš dům nenavštíví. Cennější je jejich schopnost ochrany soukromí a to především před pohledy sousedů a kolemjdoucích. Dávají nám pocit bezpečí a ochrany. I větrání okny, které jsou nízko do ulice, je při stažených roletách vysoce komfortní, díky odvětrávajícím otvorům v lamelách.

Rolety na elektriku nejsou jen zbytečný luxus

To však neplatí o předokenních roletách poháněny motorem. Mohou být na vypínač nebo dálkové ovládání. Ochrannou proti vloupání je brzda, která je součástí pohonu. Ve spojení s aretačními zámky účinně brání násilnému nadzvednutí předokenních rolet. Pokud jsou zamčené nebo mají proti zdvihové pružiny, náhodného zloděje spolehlivě odradí. Rolety s elektrickým pohonem můžete navíc napojit na centrální systém. Před odjezdem na dovolenou naprogramujete jejich spouštění a nikdo nepozná, že nejste doma.

Vyberte si předokenní rolety i vy! Rolety jsou skutečně výhodné. Díky úspoře na energiích se vám investice vrátí a ochráníte svůj dům před zloději.

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Jednoduchá montáž bez vrtání - to je látková roleta Nemo

Látkové rolety patří mezi oblíbený a dostupný produkt vnitřního stínění. Oblíbenost si získaly díky variabilitě provedení a různých možností uchycení. Široký výběr látek s různými vlastnostmi, odstíny barev a možnost vzorů zajistí vytvořit příjemné prostředí v jakémkoli typu interiéru.

Jak vybrat markýzu?

Když se těšíte na odpočinek na terase a místo toho vás trápí ostré, pálivé sluneční paprsky, určitě vás napadne stejná otázka, jako napadla mě. Kde vzít stín? Co takhle vyzkoušet markýzu? Ale jak ji vybrat, aby splnila mé požadavky? Aby poskytovala dostatek stínu, snadno se udržovala, ale také, aby látka při menším deštíku ihned neprosákla a já nemusela s dětmi utíkat do domku?

Jak vybrat stínicí techniku? 2. díl

Zda se rozhodneme pro interiérovou nebo exteriérovou stínicí techniku, to se odvíjí od našich potřeb a požadavků, které na stínění klademe. Interiérová stínicí technika je elegantním a především funkčním doplňkem interiéru.

Jaký je rozdíl mezi žaluzií vyrobenou na míru a typizovanou žaluzií z hobby marketu?

Pro většinu zákazníků je při výběru produktu nejdůležitější cena a ani u žaluzií a rolet tomu není jinak. Před nákupem se zákazníci rozhodují, jestli si pořídit stínění na míru, nebo si pořídit typizované žaluzie v hobbymarketu. Pojďme se podívat na základní rozdíly u těchto dvou možností.