zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jsou venkovní žaluzie dostatečně odolné proti povětrnostním vlivům?

Veškeré části venkovních žaluzií jsou vyrobeny z materiálů určených do venkovních podmínek. Jednotlivé komponenty jsou testovány na extrémní povětrnostní vlivy. Lamely jsou vyrobeny z hliníkové slitiny. Jejich povrch je lakován ve speciální lakovně u našeho dodavatele. Ostatní části venkovních žaluzií jako jsou třeba plechové profily, jsou pozinkovány nebo vyrobeny z hliníku. Žebříčky a textilní pásky jsou vyráběny z vysoce odolných textilních materiálů testovaných pro exteriérové použití. Jejich atesty probíhají v podmínkách -50 až + 65 °C.

Žaluzie je navíc možno opatřit čidly, která v případě nepříznivých povětrnostních podmínek zajistí vytažení žaluzie, a tak zabrání poškození lamel např. silným větrem (80-90km/h). Tyto čidla se doporučují do extrémních podmínek většinou u vysokých administrativních budov na patra 10+.

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Jaké způsoby ovládání venkovních žaluzií jsou možné?

Pokud jste se rozhodli pro pořízení venkovních žaluzií na váš dům či byt, pak na vás kromě výběru tvaru lamel, barvy žaluzie a doplňků čeká ještě jedna velmi těžká volba. A tou je vybrat ovládání. Pojďme si proto popsat možnosti, jaké se u žaluzií nabízí.

Jak snadno regulovat světlo v podkroví?

Půda a podkroví jsou originální prostory, které nabízí mnoho možností k jejich využití. Dostatek světla do těchto prostor zajistí střešní okna. Ale ne vždy je jeho velká intenzita po celý den žádaná. Pro zastínění a regulaci světla je určena speciální žaluzie do střešních oken.

Moderní varianta sítí proti hmyzu

Léto je v plném proudu a s čerstvým vánkem nám bohužel otevřenými okny vstupuje do bytů i otravný hmyz. O čerstvý vzduch však v žádném případě nemusíte přijít, ani není třeba sahat po chemických prostředcích. Vyzkoušejte nejmodernější variantu sítí proti hmyzu – plisované sítě.

Oblíbené duorolety máme nově i v barevných odstínech!

Speciálním typem rolet jsou takzvané duorolety,  které kombinují dva pruhy látek. Jeden pruh je průhledný a druhý zastiňující, takže si můžete snadno regulovat, kolik světla pustíte do interiéru. Tento typ stínění je výjimečný nejen svou funkčností, ale také designem. Nově si kromě stávajících odstínů můžete vybrat i z dalších barev, které zaručeně rozzáří váš interiér.