zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Kam použít japonské stěny?

Slyšeli jste už o japonských stěnách? Pokud ano, tak je skvělé, že máte přehled. A víte, že jdou použít i jinam, než jen k zastínění oken? Pokud ne, tak si přečtěte následující článek.

Co jsou to japonské stěny?

Je to druh interiérového stínění, který se skládá z kolejnice v horní části a několika posuvných látkových panelů. Nejčastěji se japonské stěny používají k zastínění velkých prosklených ploch. Je jedno, zda jde o okna, nebo například vstup. Právě díky možnosti posunu jednotlivých panelů si snadno zastíníte celou plochu, nebo jenom její část.

japonské stěny

Panely jsou vyrobené z pevné látky. Na výběr je z mnoha různých materiálů - od klasických látek, přes látky plně zatemňující, nehořlavé látky, až po látky s obsahem skelného vlákna. Nabídka barev a vzorů je dnes už opravdu obsáhlá, takže každý může mít přesně takovou stěnu, která dokonale doplní interiér.

japonské posuvné stěny

Japonské stěny se v naší nabídce odlišují dle počtu drážek (2, 3, 4 nebo 5) ve vodících kolejnicích a ty nejčastěji podle potřebné délky japonské stěny. Ovládání panelů je možné za pomoci šňůry nebo tyčky.

Stínění proti slunci? Nejen…

Japonské stěny jsou skvělou variantou nejen pro zastínění, ale mohou vám posloužit i k předělení místnosti. Lze je montovat do stropu (neničíte si podlahu) a použít vždy podle potřeby. Výhodou je nejen tato flexibilita, ale také minimální prostor na hloubku, který roztažená stěna bude zabírat. 

Panely si můžete navolit nejen v různých šířkách, ale i výškách - takže můžete například prostor pod nimi šikovně využít a přitom horní část mít zacloněnou a v případě potřeby panely stáhnout a prostor tak opět propojit.

Kromě rozdělení místnosti třeba na spací a obytnou část, můžete stěnou zakrýt i nepoužívané nebo nevzhledné části vašeho obydlí (komora, šatna a jiné). Zkrátka - fantazii (a vašim potřebám) se meze nekladou.

I když název odvozený od Japonska může trochu mást, tento druh stínění si své místo našel a jistě ještě najde i v mnoha českých domácnostech. Japonským stylem v interiéru se navíc můžete inspirovat i v jiných oblastech života a uzpůsobit si lépe místo na spaní i prostor v pokoji tak, aby byl vzdušný a prosvětlený.


Petra Šenková




Dotace na venkovní stínicí techniku jsou tady!

S radostí vám oznamujeme, že dlouho očekávaná dotace na venkovní stínicí techniku v rámci programu Nová zelená úsporám je tady, a byla spuštěna v pondělí 15. 10. 2018.

Je potřeba sítě proti hmyzu na zimu uklízet?

Žádné z našich sítí proti hmyzu není třeba na zimu uklízet. Jsou vyvinuty z hliníkových slitin uzpůsobených na venkovní prostředí...

Jak dostat přírodu do interiéru? Vsaďte na dřevěné žaluzie

Při výběru žaluzií do interiéru musíte myslet nejen na barvu a vzor, ale také celkovou atmosféru, kterou chcete pomocí stínění vytvořit. Trefou do černého jsou dřevěné žaluzie, které spolehlivě přivedou přírodu do vašeho interiéru  a dodají mu příjemnou, domácí atmosféru.

Jaký je rozdíl mezi žaluzií vyrobenou na míru a typizovanou žaluzií z hobby marketu?

Pro většinu zákazníků je při výběru produktu nejdůležitější cena a ani u žaluzií a rolet tomu není jinak. Před nákupem se zákazníci rozhodují, jestli si pořídit stínění na míru, nebo si pořídit typizované žaluzie v hobbymarketu. Pojďme se podívat na základní rozdíly u těchto dvou možností.