zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Křivý chod žaluzie nebo špatné naklápění lamel? Poradíme, jak to vyřešit

Připravili jsme pro vás další dva jednoduché postupy na opravu dvou běžných závad interiérových žaluzií, křivého chodu a špatného naklápění lamel. Opravy nejsou složité a nepotřebujete k nim žádné speciální nářadí. K opravě vám postačí běžné vybavení domácnosti.


oprava žaluzií

 

Jak na křivý chod žaluzie?   

Správný chod žaluzie obstarává textilní pásek, který musí být vždy v tahu. Ke křivému tahu dochází nejčastěji nejen při špatné manipulaci, ale i při špatné montáži či nesprávném seřízení.

  • Z demontované žaluzie vytáhněte pomocí šroubováku spodní zátku z dolní lišty žaluzie
  • Ze zátky vymáčkněte klínek a textilní pásek z klínku odrolujte
  • Pásek narolujte znovu (1 ½ otáčky, začít od silnější strany klínku)
  • Klínek zatlačte zpět do zátky a zátku do spodní lišty

 Teď zbývá jen vyzkoušet. Po zhlédnutí videa našeho dodavatele stínící techniky Isotra a.s. opravu určitě zvládnete.

 

Nabídka žaluzií

 

Jak na špatné překlápění lamel vertikálních žaluzií?

Vertikální žaluzie se ovládají pomocí ovládacího řetízku a šňůry se závažím. Zatažením za jeden z pramenů řetízku naklápíte lamely a zatažením za šnůru lamely stáhnete do strany. Před stažením lamel do strany je doporučeno lamely nastavit do kolmé polohy vůči oknu.

Může se stát, že se  jedna lamela otáčí opačně než ostatní, v tom případě jde o zaseklý vozíček. Tato závada se dá vyřešit tím, že ovládacím řetízkem přetáhnete naklápění přes zuby a několikrát po sobě žaluzii stáhnete a roztáhnete.

jak opravit žaluzie

Banálních oprav se nebojte

Nezapomínejte ani na pravidelnou údržbu a čištění. Jak na to naleznete v našich návodech pro opravu žaluzií. Jednoduché opravy zvládnete sami rychle a zadarmo. S objednáním technika nespěchejte, na to je vždy času dost. Na profesionály se obracejte teprve až v momentě, kdy jste doopravdy bezradní.

 

Nabídka náhradních dílů

 

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Jak zaměřit a namontovat síť proti hmyzu?

Každý v létě řeší stejný problém – otravný hmyz. Jak to udělat, abyste si večer mohli v klidu rozsvítit a nebát se, že vám všechen hmyz nalétá do domu? Jednoduchým řešením jsou sítě proti hmyzu.

Akce 4 + 1 na interiérové stínění a sítě proti hmyzu

Další výhodná akce je tu. Pořiďte si 5 kousků interiérového stínění a jeden z nich dostanete zdarma. Více k akci se dozvíte v článku.

Japonské posuvné stěny

Japonské posuvné stěny představují nejen originální prvek, který dodá interiéru elegantní atmosféru, ale také mají všestranné využití. Můžete je použít místo záclon do větších oken, ale také je proměnit ve stěnu pro zakrytí skříní.

Jak snadno regulovat světlo v podkroví?

Půda a podkroví jsou originální prostory, které nabízí mnoho možností k jejich využití. Dostatek světla do těchto prostor zajistí střešní okna. Ale ne vždy je jeho velká intenzita po celý den žádaná. Pro zastínění a regulaci světla je určena speciální žaluzie do střešních oken.