zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Markýza - Elegancí proti slunci

Buďte připraveni dřív než udeří tropická vedra, i když to pravé léto je ještě daleko!

Prosluněné ráno přecházející pozvolna do letního dne, kdy teplota šplhá k tropickým hodnotám a láká k odpočinku na terase nebo na balkóně. Kromě zeleně nám příjemný odpočinek pomůže zajistit vhodné zastínění. Mezi oblíbené prvky stínící techniky patří venkovní markýzy. 

V hojné míře byly užívány v dřívějších dobách, potom na ně bylo zanevřeno a teď jsou zase naštěstí zpět.  Markýza vytvoří na terase příjemný stín a zvětší obytnou plochu domu. Dlažba terasy a zeď domu nebude přehřátá a při večerním větrání si do místnosti vpustíte očekávaný chladnější vzduch místo nakumulovaného tepla z dlažby a zdiva.

Díky velké nabídce typů, šířek a barevných odstínů si vyberete markýzu, která splní Vaše představy.  Látky mají vysokou barevnou stálost, jsou impregnované proti vodě i plísním. Způsob ovládání je možný manuálně klikou, nebo více doporučovaným motorem.

venkovní markýzy 

Jednoduchý typ markýzy s nízkou hmotností a nižší pořizovací cenou je markýza bez nosného profilu. Její konstrukce je z dvou bočních konzol a pro navíjení látky je mezi nimi uchycen válec. Hodí se pro zastínění teras a balkonů. Exceluje svou lehkostí a vzdušností.

Pro zastínění větších ploch jsou vhodné markýzy s nosným profilem, které spojují eleganci s funkčností. 

Díky pevnější konstrukci zajišťuje intenzivní využití jak pro rodinné domy, tak i pro komerční budovy. Pro prodloužení životnosti látky je varianta markýzy s nosným profilem polokazetová. Látka zajede do kazety a je uschována před nepříznivým počasím. 

Pokud požadujete uschovat nejen látku, ale i ramena zvolte si markýzu kazetovou. Je vhodná do míst kde  odkrytá konstrukce není  žádoucí. Zaoblená kazeta  při svinutí  zajistí uhlazený pohled  a prodloužení  funkčnosti  markýzy.

Mohlo by vás také zajímat:

Sandra Heierhoff




Objednejte si pergolu ARTOSI a získejte k ní screenovou roletu zdarma

Tak tohle je naprostá bomba. Spustili jsme akci k bioklimatickým pergolám. Představte si to pohodlí pod pergolou s naklápěcími lamelami, jak sedíte v křesle, čtete si knihu a užíváte si blažené chvíle… A představte si, že když slunce sestoupí níže, stiskem jediného tlačítka stáhnete screenové rolety na bocích pergoly a relaxujete dál… A teď si představte, že za screenové rolety ušetříte, protože od nás dostanete každou druhou roletu ZDARMA - to je přeci super představa.

Čím se liší kvalitní látky od těch méně kvalitních?

Říkáte si „Látka jako látka“. Všechno vypadá podobně, tak v čem by mohl být rozdíl. Ale pozor, rozdílů může být opravdu hodně a koupí nekvalitní rolety zbytečně její pořízení prodražíte.

Venkovní žaluzie: perfektní izolant tepla i zvuku

Dříve jsme je vídali jen na oknech kanceláří nebo skladů, dnes už se objevují taky na rodinných domech. A není divu. Venkovní žaluzie vám díky svým skvělým izolačním vlastnostem ušetří kupu peněz...

Purenitové boxy - nejideálnější varianta pro podomítkové provedení venkovních žaluzií

Nejideálnější možností pro podomítkové provedení venkovních žaluzií je montáž do podomítkových purenitových boxů.  Díky použitému materiálu purenitu a PIR izolace jsou vhodným řešením i pro pasivní domy.