zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Markýza - Elegancí proti slunci

Buďte připraveni dřív než udeří tropická vedra, i když to pravé léto je ještě daleko!

Prosluněné ráno přecházející pozvolna do letního dne, kdy teplota šplhá k tropickým hodnotám a láká k odpočinku na terase nebo na balkóně. Kromě zeleně nám příjemný odpočinek pomůže zajistit vhodné zastínění. Mezi oblíbené prvky stínící techniky patří venkovní markýzy. 

V hojné míře byly užívány v dřívějších dobách, potom na ně bylo zanevřeno a teď jsou zase naštěstí zpět.  Markýza vytvoří na terase příjemný stín a zvětší obytnou plochu domu. Dlažba terasy a zeď domu nebude přehřátá a při večerním větrání si do místnosti vpustíte očekávaný chladnější vzduch místo nakumulovaného tepla z dlažby a zdiva.

Díky velké nabídce typů, šířek a barevných odstínů si vyberete markýzu, která splní Vaše představy.  Látky mají vysokou barevnou stálost, jsou impregnované proti vodě i plísním. Způsob ovládání je možný manuálně klikou, nebo více doporučovaným motorem.

venkovní markýzy 

Jednoduchý typ markýzy s nízkou hmotností a nižší pořizovací cenou je markýza bez nosného profilu. Její konstrukce je z dvou bočních konzol a pro navíjení látky je mezi nimi uchycen válec. Hodí se pro zastínění teras a balkonů. Exceluje svou lehkostí a vzdušností.

Pro zastínění větších ploch jsou vhodné markýzy s nosným profilem, které spojují eleganci s funkčností. 

Díky pevnější konstrukci zajišťuje intenzivní využití jak pro rodinné domy, tak i pro komerční budovy. Pro prodloužení životnosti látky je varianta markýzy s nosným profilem polokazetová. Látka zajede do kazety a je uschována před nepříznivým počasím. 

Pokud požadujete uschovat nejen látku, ale i ramena zvolte si markýzu kazetovou. Je vhodná do míst kde  odkrytá konstrukce není  žádoucí. Zaoblená kazeta  při svinutí  zajistí uhlazený pohled  a prodloužení  funkčnosti  markýzy.

Mohlo by vás také zajímat:

Sandra Heierhoff




9 tipů pro výběr spolehlivého dodavatele stínící techniky

Chystáte se pořídit domů stínění? Začínáte se dívat po vhodném dodavateli, prohlížíte e-shopy nebo hledáte kamennou prodejnu? Sepsali jsme článek, který vám dá pár základních tipů, jak vybrat správně a vyhnout se zbytečným komplikacím nebo zklamání.

Žaluzie se dají použít i velmi originálně

Víte, že žaluzie umí mnohem víc než jen znemožnění průniku světla do místnosti a ukrytí života v domě před zvídavými pohledy z venku?

Látková stínící technika do interiéru: jak ji vybrat?

Látkové stínění má celou řadu výhod, zastíní, zabrání přehřívání i vychládání místnosti a navíc skvěle vypadá. Aby nám však přinášelo co největší užitek, musíme si zvolit vhodný druh stínění a látku. Jak stínění vybrat, aby sedělo do interiéru a propustilo jen tolik světla, kolik potřebujeme? Podívejte se na rozdíly mezi jednotlivými druhy stínění.

Markýza aneb jak se chránit nejen na terase

Účel žaluzií je bezpochyby jasný, chrání interiér vašeho domova před dopadajícími slunečními paprsky, a tím nadměrnému přehřívání vnitřních prostor.