zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Máte při spánku dostatek tmy?

Proč je tma důležitá? venkovní rolety

S nástupem tmy se v krvi začne zvyšovat hladina melatoninu. Hormonu, který tělu zajistí klidný spánek, během kterého se dobíjí naše unavené tělo. Pokud tělu nedopřejeme dostatečné množství hlubokého spánku, cítíme se unaveně.

Jak si jednoduše zajistit tmu v ložnici?

Jednou z možností je předokenní venkovní roleta. Instalace je možná i na okna, kde je již hotový obvodový plášť domu. Pro dodatečnou montáž jsou určené rolety s přiznaným boxem, který je předsazen před okno. Roletová schránka může mít zkosenou přední hranu nebo zakulacený tvar. Její rozměr je určen výškou rolety. Viditelné jsou i vodící lišty, které montujeme na rám okna nebo fasádu domu. Díky velké nabídce barevného provedení roletu snadno sladíme s tváří domu. Ovládání rolet je možné manuálně tak i na elektrický pohon pomocí vypínače nebo dálkového ovladače, kde je nutné přivést ke každé roletě napájení 230v.



Co nám venkovní roleta ještě umí poskytnout?

 

Kromě ochrany před slunečním zářením, denním světlem a pouličním osvětlením tlumí hluk přicházející z venku. Má vysoký termoregulační efekt v každém ročním období, díky kterému sníží náklady za energie potřebné k vytápění či chlazení interiéru. Dodatečná montáž se může realizovat téměř za jakéhokoliv počasí. Prodlouží životnost oknu, které chrání před přírodními vlivy. Je i další překážkou pro zloděje.
 
Dopřejte si při spánku dostatek tmy a oceňte užitečné vlastnosti venkovních rolet.
 
 
 

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Plastové ploty: Jak vybrat ten pravý?

Plastové ploty jsou skvělou volbou, jsou pevné a odolné, neztrácí barvu a prakticky se o ně nemusíte starat. Jenže není plot jako plot a ne všechny plastové ploty mají tyto příjemné vlastnosti. Jak ale vybrat ten správný a nešlápnout při tom vedle?

Hledáte netradiční originální stínící variantu pro vaše okna? Zvolte plissé!

Plissé je vhodné jak pro klasická tak pro atypická okna, střešní okna i zimní zahrady. Široká nabídka barev, vzorů a potisků zajišťuje využití nejen v moderních budovách, ale i v rodinných domech.

Labona mění vzhled pro přehlednější nákup

Zdá se vám, že je na našem webu něco jinak? Máte pravdu, webové stránky Labona.cz jsme oblékli do nového kabátu. Doufáme, že pro vás nový design bude přehlednější a příjemnější! Pojďte se s námi podívat, co je nového.

Jak postavit bioklimatickou pergolu: průvodce krok za krokem pro DIY nadšence

Bioklimatické pergoly se staly symbolem moderního a udržitelného venkovního prostoru, který dokáže nabídnout nejen útočiště před sluncem, ale také příjemné místo pro odpočinek ve stínu, a to vše s ohledem na životní prostředí. Pro ty z vás, kteří preferují kvalitní a dlouhodobě udržitelné řešení, přinášíme průvodce stavbou bioklimatické pergoly z hliníku, která je součástí naší nabídky.