zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Máte při spánku dostatek tmy?

Proč je tma důležitá? venkovní rolety

S nástupem tmy se v krvi začne zvyšovat hladina melatoninu. Hormonu, který tělu zajistí klidný spánek, během kterého se dobíjí naše unavené tělo. Pokud tělu nedopřejeme dostatečné množství hlubokého spánku, cítíme se unaveně.

Jak si jednoduše zajistit tmu v ložnici?

Jednou z možností je předokenní venkovní roleta. Instalace je možná i na okna, kde je již hotový obvodový plášť domu. Pro dodatečnou montáž jsou určené rolety s přiznaným boxem, který je předsazen před okno. Roletová schránka může mít zkosenou přední hranu nebo zakulacený tvar. Její rozměr je určen výškou rolety. Viditelné jsou i vodící lišty, které montujeme na rám okna nebo fasádu domu. Díky velké nabídce barevného provedení roletu snadno sladíme s tváří domu. Ovládání rolet je možné manuálně tak i na elektrický pohon pomocí vypínače nebo dálkového ovladače, kde je nutné přivést ke každé roletě napájení 230v.



Co nám venkovní roleta ještě umí poskytnout?

 

Kromě ochrany před slunečním zářením, denním světlem a pouličním osvětlením tlumí hluk přicházející z venku. Má vysoký termoregulační efekt v každém ročním období, díky kterému sníží náklady za energie potřebné k vytápění či chlazení interiéru. Dodatečná montáž se může realizovat téměř za jakéhokoliv počasí. Prodlouží životnost oknu, které chrání před přírodními vlivy. Je i další překážkou pro zloděje.
 
Dopřejte si při spánku dostatek tmy a oceňte užitečné vlastnosti venkovních rolet.
 
 
 

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Stavba rodinného domu v roce 2020 - důvod k panice?

Začali jste stavět, nebo teprve zvažujete všechny možnosti výstavby rodinného domu a bojíte se změn, které nastaly v oblasti energetické náročnosti budov se začátkem roku 2020? Obavy stranou. Přečtěte si náš článek, který jsme doplnili i informačně nabitým videem od Svépomocí.cz, ve kterém se dozvíte vše potřebné.

Blíží se veletrh For Garden 2022 v Praze

Budeme na dalším veletrhu - tentokrát osobně na For Garden 2022 v Praze Letňanech.

Dotace na fotovoltaiku

Jak je to s dotacemi na fotovoltaické systémy v České republice? Jakou část nákladů vám pokryjí a kdy na ně máte nárok? Přečtěte si více v následujícím článku.

Venkovní žaluzie: Kdo šetří má za tři

Vlastníte firmu a poskytujete práci několika lidem a nebo jste majitelem budovy, kterou pronajímáte společnosti pro firemní účely?