zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Moderní plastové květináče rozzáří okenní parapet i celý interiér

Jaro je za dveřmi a s ním i roste touha dostat do našich příbytků více zeleně a květů. Až toto rozkvetlé a nádherné období dorazí do Česka na plno, budeme se chtít obklopit květinami o to více. Ještě si však musíme nějaký ten pátek počkat, nicméně začít můžete zvelebováním interiéru. Aby rostliny co nejvíce vynikly a plnili i dekorativní funkci vyberte jim parádní a moderní květináče.

Vsaďte na plastové květináče. Proč?

Předpokladem správné péče o rostliny v interiéru nebo exteriéru je výběr vhodného obalu. Ten by samozřejmě měl být povedený i po estetické stránce. Ideální užitné vlastnosti i design nabízí plastové květináče. Jsou lehké, přitom odolné, nerozbitné, nabízí se v široké škále barev, tvarů a velikostí, což je velkou výhodou.

Umístit je můžete na okenní parapet, aniž byste měli strach, že by mohly vyblednout vlivem UV záření.  Zanechávají si svou barevnou stálost. Plastové květináče se budou krásně vyjímat i na podlaze, poličce, jídelním stole, barovém pultu, umyvadle, zkrátka kdekoliv.

Co říkají trendy?

I svět květin, potažmo květináčů, má své trendy, které se čas od času mění. Jaké to jsou? Odpovídají těm bytovým, a tudíž vládnou spíše ostré hrany, barevná a tvarová střídmost. Módní jsou jednobarevné varianty, ideálně v neutrálních tónech. Mezi IN odstíny se řadí bílá, krémová, šedá, antracitová, černá a taupe. Nicméně do romantických a venkovských interiérů mají zelenou především modely s lemem imitujícím krajku, volán apod. Z čeho můžete vybírat? Vybrali jsme pro vás několik trendových tipů.

Jednoduchá barevnost

Jak už bylo řečeno, příliš zdobenosti není to, co by momentálně měly vaše rostliny nosit. Krása tkví v jednoduchosti. Příkladem toho jsou květináče z kolekce Magnolia, Finezia či Lilia, jež jsou k dostání v různých velikostech. Uspokojit se nemusíte pouze s málem odstínů, vybírat můžete ze spousty neutrálních i veselých barev. Třeba taková žlutá nebo zelená se k jaru dokonale hodí. Chcete-li se více držet trendů, volte květináče bílé nebo třeba antracitové. Zmíněné modely disponují lesklým efektem, což květináče zatraktivní. Tyto obaly lze rovněž využít na velikonoční dekorace, neboť se s nimi dobře pracuje a nabízí kreativní prostor pro aranžování. Vložte do nich primulky či jarní cibuloviny, doplňte o vajíčka či figurky zvířátek, a ihned máte úžasnou dekoraci pro toto období.

Něžná romantika

Příznivce romantického stylu jistě potěší náš druhý tip na něžné plastové květináče s krajkovým lemem, které jsou opravdu nádherné. Kolekce Rosa nebo Bella v klasickém kruhovém nebo netradičním oválném provedení nabízí několik velikostí i výběr z pastelových barev, včetně bílé a antracitové. Tyto modely rovněž využijte jako květináče na orchideje. Jejich spojení je naprosto dokonalé. Co myslíte? Na fotografiích máte také inspiraci s jarním nádechem v pohodě narcisů nebo karafiátků.

Originální moderna

Do moderních interiérů doporučujeme něco netradičního a šmrncovního. Kolekce květináčů Duet, Malwa  nebo Magnolia Jersey jsou skvělou volbou. Vynikají svým originálním provedením i nabídkou barevných odstínů. Obaly Duet překvapí svým zajímavým provedením, neboť disponují vložkou v jedné barvě a svrchním obalem v jiném odstínu. Na výběr je hned 10 barevných kombinací. Květináče Malwa jsou kruhového tvaru a ozvláštněné vroubkovaným reliéfem. Hodí se pro pokojové rostliny okrasné listem, např. Juky, Draceny apod. Obaly Magnolia Jersey zaujmou rovněž svým designem. Z vnější strany jsou zdobené pleteným dekorem a využijete je na jakékoliv pokojové kvetoucí i listnaté rostliny.

Velká elegance

Interiérovým trendem posledních let je umístění velkých a vysokých květináčů do jakéhokoliv volného prostoru v bytě, případně i k nábytku. Tímto prvkem vaše bydlení neskutečně prokoukne. Vhodnými obaly jsou modely Finezia nebo Lilia v lesklém designu. Číší z nich luxus a elegance. Vybírat můžete různé velikosti a barvy. Zkuste je zakomponovat i vy do svého interiéru a uvidíte, jak bylo toto rozhodnutí tím správným krokem.

Rada na závěr:

Květináče volte i s ohledem na tvar kořenů. Nižší nádoby vyhovují přirozeně těm s drobnými a mělkými kořeny. Jsou vhodné pro kaktusy, sukulenty, bonsaje, ale i jarní primulky a jarní cibuloviny. Vyšší protáhlé nádoby ocení palmy, zamije, draceny, juky, noliny, cykasy, krotony a další.

Uvažujete o pořízení nových plastových květináčů? Tak určitě mrkněte na stránky harasim.info, kde naleznete výše zmíněné modely a spoustu dalších nádherných obalů pro vaše pokojovky a venkovní rostliny.


Petra Šenková




Vedra v létě? Takto bude v pokojích příjemně

Léto už je v plném proudu a vy možná zjišťujete, že doma není úplně tak, jak byste si představovali pro odpočinek v parných dnech. Ať už bydlíte v domě nebo v bytě rozhodně není špatné mít stínící systémy, které vaše letní dny pro čtení doma či koukání na televizi udělá podstatně příjemnější. To nemluvě o spaní v noci, kdy se člověk převaluje ze strany na stranu a snaží se vyhledat alespoň nějaké chladnější místečko, obzvláště u takových podkrovních bytů či pokojů v domě.

 

 

Jak jsem čistila žaluzie?

Horizontální žaluzie patří mezi nejpopulárnější stínění. Jsou cenově dostupné, skvěle stíní a snadno se montují. A navíc se i snadno udržují! Podívejte se, jak je nejlépe vyčistit, aby vám vydržely co nejdéle krásné a funkční.

Blíží se veletrh For Garden 2022 v Praze

Budeme na dalším veletrhu - tentokrát osobně na For Garden 2022 v Praze Letňanech.

Jak na zastínění podkroví?

Prázdné půdní prostory mají své kouzlo a atmosféru, která přímo vybízí k vytvoření originální součásti bydlení. Většinou jsou atypické a veškeré vybavení je potřeba promyslet tak, aby do interiéru sedělo. Zastínění střešních oken je na půdě nejen nutností, ale také krásným doplňkem, který sladí design celého pokoje.