zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Moderní plastové palubky nebo klasické dřevěné obklady?

Plastové palubky jsou moderní alternativou ke klasickému provedení ze dřevěných obkladů. Využijete je na fasádách domů, střešních podbití nebo obložení vikýřů a obložení schodů. V čem jsou lepší?

5 hlavních výhod plastových palubek

Plastové palubky jsou skvělou volbou, pokud chcete obléct svůj dům do nového kabátu. Na rozdíl od dřevěného obložení se snadno montují,  jsou prakticky bezúdržbové a navíc jsou recyklovatelné, takže nepředstavují zátěž pro životní prostředí.

 

 Snadná montáž

Plastové palubky se montují velice jednoduše. Spojovací, zakončovací a rohový profil vám odpustí i roztřepené nebo drobně nerovné uříznutí palubky. Při montáži si vystačíte se šroubovákem a ostrým nožem, ale pokud máte, nachystejte si raději aku vrtačku a pokosovou pilu. 

 

 Jsou odolné a bezúdržbové

Dřevěné obklady musíte zpravidla každé 2-3 roky znovu natírat a mají omezenou životnost. Plastové palubky jsou oproti tomu bezúdržbové, odolné a stačí je jen občas opláchnout hadicí.

 

 Snadno se myjí

Možnost oplachu vodou a běžným saponátem v případě potřeby dělá z plastových palubek vhodný výrobek i do interiéru vašeho domu či bytu.

 

 Jsou šetrné k životnímu prostředí

Pokud vám záleží na životním prostředí, jistě vás potěší, že palubky jsou recyklovatelné. Takže pokud se je z jakéhokoliv důvodu rozhodnete vyměnit, nemusíte mít strach, že přispíváte k zamořování světa odpadem.

 

Snadno je sladíte s designem domu

Pokud jste zastánci dřevěného vzhledu, plastové palubky se vyrábí v mnohých dřevěných odstínech od tmavého až po nejsvětlejší dřevo. Vybírat ale můžete i jasné barvy, případně trendy pastelové, tak, abyste byli s výsledným designem co nejspokojenější.

A to nejlepší nakonec! Spočítejte si, kolik vás budou stát palubky na váš projekt na Labona.cz. Už víte, čím ozvláštníte svůj domov?

 

 

Plastové palubky

Dřevěné palubky

Plastová palubka Renol

260,-Kč/m2

230,-Kč/m2

Rohový a ukončovací profil

45,-Kč

0,-Kč

Nátěr, penetrace a vybavení

0,-Kč

190,-Kč/m2

Renovace nátěru minimálně každé 3 roky

0,-Kč

min. 190,-Kč/m2

Cena za palubky celkem

305,-Kč/m2

610,-Kč/m2

 

 

                                        

 

                                    

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Purenitové boxy - nejideálnější varianta pro podomítkové provedení venkovních žaluzií

Nejideálnější možností pro podomítkové provedení venkovních žaluzií je montáž do podomítkových purenitových boxů.  Díky použitému materiálu purenitu a PIR izolace jsou vhodným řešením i pro pasivní domy.

Koupit si žaluzie na internetu nebo objednat montážní firmu?

Trend on-line nakupování zasáhl již nějaký čas zpět i oblast prodeje zboží na míru. Před pár roky bylo nepředstavitelné, že by si někdo mohl na internetu objednat třeba žaluzie, markýzu nebo venkovní žaluzie a jiné produkty určené ke stínění. Dnes je vše už jinak.

Jaké jsou způsoby ovládaní venkovního stínění?

Přemýšlíte, že si pořídíte nové venkovní stínění, ale nejste si jisti, jaké ovládání je pro vás nejvhodnější?

Žaluzie a rolety pod kontrolou: nezapomínejte na bezpečnost

Víte, kdo je doma největším průzkumníkem? Kdo má přirozenou zvědavost? Komu neustálá touha po objevování a poznávání okolí může způsobit nehodu? Jsou to naše děti. Jaké nebezpečí hrozí u stínící techniky?