zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Moderní plastové palubky nebo klasické dřevěné obklady?

Plastové palubky jsou moderní alternativou ke klasickému provedení ze dřevěných obkladů. Využijete je na fasádách domů, střešních podbití nebo obložení vikýřů a obložení schodů. V čem jsou lepší?

5 hlavních výhod plastových palubek

Plastové palubky jsou skvělou volbou, pokud chcete obléct svůj dům do nového kabátu. Na rozdíl od dřevěného obložení se snadno montují,  jsou prakticky bezúdržbové a navíc jsou recyklovatelné, takže nepředstavují zátěž pro životní prostředí.

 

 Snadná montáž

Plastové palubky se montují velice jednoduše. Spojovací, zakončovací a rohový profil vám odpustí i roztřepené nebo drobně nerovné uříznutí palubky. Při montáži si vystačíte se šroubovákem a ostrým nožem, ale pokud máte, nachystejte si raději aku vrtačku a pokosovou pilu. 

 

 Jsou odolné a bezúdržbové

Dřevěné obklady musíte zpravidla každé 2-3 roky znovu natírat a mají omezenou životnost. Plastové palubky jsou oproti tomu bezúdržbové, odolné a stačí je jen občas opláchnout hadicí.

 

 Snadno se myjí

Možnost oplachu vodou a běžným saponátem v případě potřeby dělá z plastových palubek vhodný výrobek i do interiéru vašeho domu či bytu.

 

 Jsou šetrné k životnímu prostředí

Pokud vám záleží na životním prostředí, jistě vás potěší, že palubky jsou recyklovatelné. Takže pokud se je z jakéhokoliv důvodu rozhodnete vyměnit, nemusíte mít strach, že přispíváte k zamořování světa odpadem.

 

Snadno je sladíte s designem domu

Pokud jste zastánci dřevěného vzhledu, plastové palubky se vyrábí v mnohých dřevěných odstínech od tmavého až po nejsvětlejší dřevo. Vybírat ale můžete i jasné barvy, případně trendy pastelové, tak, abyste byli s výsledným designem co nejspokojenější.

A to nejlepší nakonec! Spočítejte si, kolik vás budou stát palubky na váš projekt na Labona.cz. Už víte, čím ozvláštníte svůj domov?

 

 

Plastové palubky

Dřevěné palubky

Plastová palubka Renol

260,-Kč/m2

230,-Kč/m2

Rohový a ukončovací profil

45,-Kč

0,-Kč

Nátěr, penetrace a vybavení

0,-Kč

190,-Kč/m2

Renovace nátěru minimálně každé 3 roky

0,-Kč

min. 190,-Kč/m2

Cena za palubky celkem

305,-Kč/m2

610,-Kč/m2

 

 

                                        

 

                                    

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Jak si užít pohodový letní den na terase? Proč lidé objednávají markýzu?

Taky milujete ty dny, kdy svítí sluníčko a příjemná denní teplota vás vybízí k posezení na čerstvém vzduchu celý den? Ty dny, kdy si s kávou sednete na terasu a rozjímáte? Se stoupajícími teplotami však hrozí, že například oběd na terase se promění v utrpení. Řešení naštěstí existuje a je jednoduché. Vyzkoušejte markýzu.

Vystavovali jsme na Stavotechu v Olomouci - Stálo to za to

Minulý týden jsme si vyzkoušeli něco zcela nového – vystavovali jsme na stavebním veletrhu Stavotech v Olomouci, který proběhl od 5. do 7 listopadu 2015. Celé tři dny jsme vysvětlovali, prezentovali...

Jak na zastínění podkroví?

Prázdné půdní prostory mají své kouzlo a atmosféru, která přímo vybízí k vytvoření originální součásti bydlení. Většinou jsou atypické a veškeré vybavení je potřeba promyslet tak, aby do interiéru sedělo. Zastínění střešních oken je na půdě nejen nutností, ale také krásným doplňkem, který sladí design celého pokoje.

8 důvodů, proč si do pergoly pořídit screenovou roletu

Konečně je tu opravdové léto - prvních pár teplých dní za námi a mnoho nás čeká v následujících měsících. A s tím je pro mnoho z nás spjatý pobyt na zahradě či terase. Je příjemné se nechat hřát slunečními paprsky, ale mnohdy potřebujeme stinné místo, kam se před nimi naopak schovat.