zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Nevyhazujte peníze za protápění - kupte si venkovní rolety!

Je tu už chladné zimní období, které nás nutí trávit více a více času uvnitř našich domů a bytů. Zdi snáze chladnou, začínáme více topit. Jak ušetřit za topení a užít si teplo domova i v třeskuté zimě?

Neprotápějte více, než je nutné

Okenními otvory uniká v zimě z místností nejvíce tepla. Velmi efektivním řešením, jak tomu zabránit, jsou předokenní rolety, které mohou v zimě zabránit úniku 17 - 30 % tepla z interiéru. Mezi skelnou plochou okna a roletou se vytvoří vzduchová kapsa, která funguje jako izolační vrstva. Úspora tepla se liší podle typu rolet. Pokud v zimě večer předokenní rolety stáhneme a ráno vytáhneme, ušetříme nemalé částky na výdajích za elektřinu nebo plyn. Roleta kromě toho poskytuje také dobrou protihlukovou ochranu.

předokenní rolety

Ovládání venkovních rolet je možné buď za pomocí pásku se samonavíječem, nebo motoricky. Největší komfort zajistí právě ovládání motorické - na dálkový ovladač nebo vypínač. Díky řídicím jednotkám můžeme naprogramovat časy spouštění a vytahování rolet. Při nepříznivém počasí můžeme rolety nechat stažené a tím nejen přispět k úspoře energie, ale také prodloužit životnost našich oken.

venkovní rolety


Petra Šenková




Jaký je rozdíl mezi lamelami klasik a celostínícími?

Přemýšlíte nad instalací horizontálních žaluzií, ale nevíte, jaký je rozdíl mezi klasickými a celostínícími? Tak se na to pojďme podívat.

Udržujete vaše venkovní stínění správně?

Léto je už v dálce, ale venkovní teploty jsou i nadále příznivé. Tak proč jich nevyužít pro údržbu vaší stínící techniky? Potom, jak nám celé letní období krásně stínily, si zaslouží umýt od prachu, pylu a znečištění od hmyzu. Přečtěte si náš návod, jak jednotlivé typy stínění udržovat.

Dotace na venkovní stínicí techniku jsou tady!

S radostí vám oznamujeme, že dlouho očekávaná dotace na venkovní stínicí techniku v rámci programu Nová zelená úsporám je tady, a byla spuštěna v pondělí 15. 10. 2018.

Jak vybrat markýzu?

Když se těšíte na odpočinek na terase a místo toho vás trápí ostré, pálivé sluneční paprsky, určitě vás napadne stejná otázka, jako napadla mě. Kde vzít stín? Co takhle vyzkoušet markýzu? Ale jak ji vybrat, aby splnila mé požadavky? Aby poskytovala dostatek stínu, snadno se udržovala, ale také, aby látka při menším deštíku ihned neprosákla a já nemusela s dětmi utíkat do domku?