zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Nevyhazujte peníze za protápění - kupte si venkovní rolety!

Je tu už chladné zimní období, které nás nutí trávit více a více času uvnitř našich domů a bytů. Zdi snáze chladnou, začínáme více topit. Jak ušetřit za topení a užít si teplo domova i v třeskuté zimě?

Neprotápějte více, než je nutné

Okenními otvory uniká v zimě z místností nejvíce tepla. Velmi efektivním řešením, jak tomu zabránit, jsou předokenní rolety, které mohou v zimě zabránit úniku 17 - 30 % tepla z interiéru. Mezi skelnou plochou okna a roletou se vytvoří vzduchová kapsa, která funguje jako izolační vrstva. Úspora tepla se liší podle typu rolet. Pokud v zimě večer předokenní rolety stáhneme a ráno vytáhneme, ušetříme nemalé částky na výdajích za elektřinu nebo plyn. Roleta kromě toho poskytuje také dobrou protihlukovou ochranu.

předokenní rolety

Ovládání venkovních rolet je možné buď za pomocí pásku se samonavíječem, nebo motoricky. Největší komfort zajistí právě ovládání motorické - na dálkový ovladač nebo vypínač. Díky řídicím jednotkám můžeme naprogramovat časy spouštění a vytahování rolet. Při nepříznivém počasí můžeme rolety nechat stažené a tím nejen přispět k úspoře energie, ale také prodloužit životnost našich oken.

venkovní rolety


Petra Šenková




Žaluzie se dají použít i velmi originálně

Víte, že žaluzie umí mnohem víc než jen znemožnění průniku světla do místnosti a ukrytí života v domě před zvídavými pohledy z venku?

Jak funkčně zabudovat venkovní žaluzie a kolik je třeba kontaktního zateplení?

Pokud jste se rozhodli, že budete mít na domě nebo bytě venkovní žaluzie, zbývá vám už jen rozhodnutí, jak je instalovat a zapravit. Podívejme se na 2 nejběžnější varianty - podomítkovou montáž s PurBoxem a dodatečnou s přiznaným krycím plechem.

Zúčastnili jsme se dobročinné akce s Nadačním fondem Modrý hroch

Slyšeli jste už o Modrém hrochovi? Že ještě ne? Tak my vám ho s radostí představíme. Čím více se dostane do povědomí, tím více lidem bude moci pomáhat.

Plastové palubky jsou záležitostí moderní doby

Plastové palubky jsou moderní alternativou k palubkám dřevěným. Vzhledově se jim spolehlivě vyrovnají a navíc mají skvělé vlastnosti, jako je dlouhá životnost a vysoká odolnost vůči UV záření a plísním, díky kterým se stávají stále oblíbenější variantou obkladu.