zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Nová podoba plissé? Žaluzie!

Plisé, textilie s uměle vytvořenými záhyby, byla dříve velice populárním a exkluzivním materiálem pro výrobu módních oděvů pro ženy, výrobu manžet a podobně. Plisovaná látka se ale dá použít na mnohem víc věcí, třeba na žaluzie, které skvěle rozzáří interiér. Podívejte se na plissé z jiného úhlu pohledu a dodejte svému domovu šmrnc!

Skládaná textilie plissé vypadá skvěle snad všude. Nádherně se vyjímá nejen v šatníku, ale také rozjasní naše okna. Zajímavý design a široká paleta barev, ze kterých můžete vybírat, dokáže perfektně doladit interiér a zútulnit ho. Pokud hledáte pro svá okna něco originálního, co jen tak někdo nemá, plisé žaluzie jsou tou správnou volbou.

 

Plisees

Ochrana proti světlu a hluku  

Žaluzie plisé účinně chrání interiér před intenzivním světlem, snižují hlučnost v místnosti a zajistí tepelnou pohodu. Intenzitu světla můžete regulovat tak, aby vám bylo co nejpříjemněji. Obrovskou výhodou je také rozsáhlá nabídka barev a vzorů, kde najdete například i blackoutové plisé, žaluzie ze zatemňující látky, které zabrání proniknutí slunečních paprsků do interiéru.

Žaluzie se snadno ovládají pomocí šňůry a madla a hodí se prakticky kamkoliv. Můžete je namontovat jak do klasických oken, tak také do oken střešních a zimních zahrad.

Každý den jinak

Pro milovníky změn jsou skvělou volbou dvoulátkové plisé, u kterých můžete látky libovolně měnit a hrát si stínícími pruhy dle nálady. Anebo můžete zvolit praktickou kombinaci dvou odlišných tkanin, kdy přes den používáte lehkou látku s velkou propustností, skrz kterou je z okna vidět. A pro zatemnění a dostatek soukromí ve večerních hodinách použijete neprůhlednou, plisovanou látku. Tak proč nemít 2 v 1?

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Jak postavit bioklimatickou pergolu: průvodce krok za krokem pro DIY nadšence

Bioklimatické pergoly se staly symbolem moderního a udržitelného venkovního prostoru, který dokáže nabídnout nejen útočiště před sluncem, ale také příjemné místo pro odpočinek ve stínu, a to vše s ohledem na životní prostředí. Pro ty z vás, kteří preferují kvalitní a dlouhodobě udržitelné řešení, přinášíme průvodce stavbou bioklimatické pergoly z hliníku, která je součástí naší nabídky.

Jak vyměřit vertikální žaluzie pro zastínění francouzského okna?

Francouzská okna dnes činí nedílnou součást většiny moderních obydlí. Do domu zajistí větší přísun světla, otevřou prostor, poskytnou krásný výhled, propojí interiér s exteriérem a usnadní přístup na terasu, balkon či zahradu. A jak je to se zastíněním?

Ideální stínění do koupelny

Okno v koupelně hraje důležitou roli především kvůli větrání a také kvůli dennímu světlu. Jsou ale situace, kdy je potřeba zajistit soukromí a vybrat vhodný typ stínění, které vás ochrání před očima zvědavých kolemjdoucích.

Hliníková a dřevěná pergola – kterou vybrat?

Přemýšlíte o koupi pergoly a stále se rozhodujete, který materiál je pro výrobu pergoly nejvhodnější? Nejčastěji používanými materiály jsou hliník a dřevo. Rozhodujícím faktorem při výběru materiálu je především vzhled, pořizovací náklady a nároky na údržbu.