zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Oblíbené duorolety máme nově i v barevných odstínech!

Speciálním typem rolet jsou takzvané duorolety,  které kombinují dva pruhy látek. Jeden pruh je průhledný a druhý zastiňující, takže si můžete snadno regulovat, kolik světla pustíte do interiéru. Tento typ stínění je výjimečný nejen svou funkčností, ale také designem. Nově si kromě stávajících odstínů můžete vybrat i z dalších barev, které zaručeně rozzáří váš interiér.

Látkové duorolety se díky svému pruhovanému vzhledu někdy nazývají také žaluzie den a noc. Žaluzie to sice nejsou, ale díky systému střídajících se barevných a transparentních pruhů látky, nabízí více možností regulace slunečního svitu. Ocení je všichni, co si chtějí užívat přírodního světla z venku co nejdéle a přitom si zachovat dostatek soukromí. Mohou být zcela vytažené nebo nastavené do tzv. nočního režimu.

Dříve jsme měli v nabídce pouze pár odstínů těchto látek. Nyní vzorník rozšiřujeme a k látkám v bílém, hnědém a béžovém odstínu přibyly látky i v barevných odstínech. V nabídce najdete látky CORFU, CYPRUS, FIJI, PARGA, RHODOS a ZAKYNTHOS. Látky jsou ze 100% polyesterového vlákna. Výška průhledného pruhu je 50 mm a výška barevného pruhu je 75 mm. Rozdíly v látkách si můžete prohlédnout v tabulce níže.

 

Jaké jsou parametry látek?

 

Látka

Materiál

Šíře (max)

Hmotnost

Tloušťka

Nehořlavost

Srážlivost

Barevná stálost

Výška průhledného pruhu

Výška barevného pruhu

CORFU

100% PES

2450 mm

110 g/m2

0,33 mm

ne

≤ 0,5%

≥ 5

50 mm +/- 4%

75 mm +/- 4%

CYPRUS

100% PES

2750 mm

167 g/m2

0,55 mm

ne

≤ 0,5%

≥ 5

50 mm +/- 4%

75 mm +/- 4%

FIJI

100% PES

2750 mm

79 g/m2

0,3 mm

ne

≤ 2%

≥ 5

50 mm +/- 4%

75 mm +/- 4%

PARGA

100% PES

2800 mm

70 g/m2

0,19 mm

ano

≤ 0,5%

≥ 7

50 mm +/- 4%

75 mm +/- 4%

RHODOS

100% PES

2450 mm

80 g/m2

0,25 mm

ne

≤ 0,5%

≥ 5

50 mm +/- 4%

75 mm +/- 4%

ZAKYNTHOS

100% PES

2500 mm

130 g/m2

0,31 mm

ne

≤ 0,5%

≥ 5

50 mm +/- 4%

75 mm +/- 4%

 

V současnosti už rolety neslouží jen k zastínění, ale hrají důležitou roli i z hlediska atmosféry celého interiéru. Látkové rolety hrají všemi barvami a jsou skvělým designovým doplňkem domácnosti.

 

Mohlo by vás také zajímat:

Sandra Heierhoff




Nakupte si žaluzie a rolety na míru z bezpečí domova

Málokdo se v tomto období cítí komfortně v přítomnosti cizích osob. Neradi chodíte nakupovat, vyhýbáte se kontaktu, snažíte se chránit zdraví naše a našich nejbližších. Díky e-shopu Labona.cz nemusíte čekat na ukončení karantény, můžete i v této situaci nakoupit potřebné stínění z bezpečí domova.

Jaká je nejjednodušší a nejlevnější varianta plastového plotu?

Soukromí, pocit bezpečí, ale i okrasný prvek – všechny tyto funkce může naplňovat vhodně zvolený plot. Přemýšlíte jaký typ vybrat? Pak nezapomeňte také na další důležité vlastnosti, jako je třeba jeho odolnost a nenáročnost údržby.

Jak si vybrat horizontální žaluzie?

Horizontální žaluzie ideálně vybírejte podle toho, jaké máte okno. Plastová, dřevěná a hliníková okna totiž mají svůj typický vzhled – a ne každá žaluzie na nich vypadá dobře. 

Recyklované materiály pro výrobu purenitového boxu

V dnešní době je důležitější než kdy jindy zaměřit se na udržitelnost a ekologické postupy ve všech oblastech našeho života, včetně výrobního průmyslu. Recyklované materiály se stávají klíčovým prvkem v boji proti plýtvání zdrojů a znečištění životního prostředí. Tento článek se zaměřuje na využití recyklovaných materiálů ve výrobě, konkrétně na příkladu purenitového boxu a bočního ostění, kde se ukazuje, jak mohou být inovativní materiály využity k vytvoření kvalitních a trvanlivých produktů.