zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Originální stínění oken – to jsou látkové rolety den a noc

V posledních letech oživily nabídku klasických látkových rolet i výjimečné rolety s názvem den a noc, zebra nebo ve zkratce duorolety. V čem se liší od běžných rolet?

Látkové rolety den a noc jsou stále oblíbenějším typem stínění. A není se čemu divit. Spojují v sobě výhody elegantních látkových rolet a praktických interiérových žaluzií. Díky použité látce jsou originálním dekorativním prvkem, který dokonale zútulní interiér a dodá mu nádech elegance. Díky široké nabídce barev látek je můžete bez problémů sladit s vybavením domácnosti.

Oproti klasickým látkovým roletám navíc nabízí možnost regulace prostupnosti světla dopadajícího do interiéru. To umožňuje látka, na níž se střídají průhledné a zatemňující pruhy. Díky plynulému posouvání pruhů v jednotlivých vrstvách si můžete regulovat prostupnost světla podle aktuální potřeby.

Jak vyčistit rolety?

Výhodou rolet den a noc je velice snadná údržba. Drobné nečistoty a prach stačí odstranit z textilie opatrným vysátím za použití nízkého výkonu vysavače nebo jemným hadříkem navlhčeným v mýdlové vodě.


Pavel Hrdlička




Jaké dekorace zkrátí dlouhou zimu?

Zimní období je v plném proudu a může být ještě dlouhé. Pro mnohé z nás je vždy nekonečné, nudné, ubíjející a s počátkem března už netrpělivě vyhlížíme jaro. Ještě to budeme muset nějaký ten pátek vydržet, nicméně proč si čekání nezpříjemnit stylovou výzdobu v duchu jarní nálady již nyní?

Hliníkové pergoly: Moderní a multifunkční řešení pro každou zahradu

V posledních letech se stává přeměna zahrad na útulná a funkční venkovní místa stále populárnějším trendem. Hliníkové pergoly, zejména ty od společnosti Isotra, jako je model bioklimatické pergoly Artosi, hrají v této proměně klíčovou roli. Nabízí perfektní spojení stylu, funkčnosti a udržitelnosti, které obohacuje každý venkovní prostor.

Tepelná stabilita budov – stínící technika (2. díl)

A máme tu další díl ze série článků od pana inženýra architekta Petra Brandejského. V této části rozebere standardy bydlení, možnosti pro zlepšení tepelné stability a další. Tak se pusťte do čtení...

Prefabrikace ve stavebnictví: Překladový Purbox jako klíč k efektivitě a rychlosti

V éře, kdy se moderní stavebnictví neustále vyvíjí směrem k větší efektivitě a rychlosti, přichází prefabrikace jako klíčové řešení. Překladový Purbox od společnosti Labona.cz stojí v popředí této inovace, ukazující, jak může být jednoduchý produkt revolučním prvkem ve stavebním průmyslu.