zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Originální stínění oken – to jsou látkové rolety den a noc

V posledních letech oživily nabídku klasických látkových rolet i výjimečné rolety s názvem den a noc, zebra nebo ve zkratce duorolety. V čem se liší od běžných rolet?

Látkové rolety den a noc jsou stále oblíbenějším typem stínění. A není se čemu divit. Spojují v sobě výhody elegantních látkových rolet a praktických interiérových žaluzií. Díky použité látce jsou originálním dekorativním prvkem, který dokonale zútulní interiér a dodá mu nádech elegance. Díky široké nabídce barev látek je můžete bez problémů sladit s vybavením domácnosti.

Oproti klasickým látkovým roletám navíc nabízí možnost regulace prostupnosti světla dopadajícího do interiéru. To umožňuje látka, na níž se střídají průhledné a zatemňující pruhy. Díky plynulému posouvání pruhů v jednotlivých vrstvách si můžete regulovat prostupnost světla podle aktuální potřeby.

Jak vyčistit rolety?

Výhodou rolet den a noc je velice snadná údržba. Drobné nečistoty a prach stačí odstranit z textilie opatrným vysátím za použití nízkého výkonu vysavače nebo jemným hadříkem navlhčeným v mýdlové vodě.


Pavel Hrdlička




Jak vybrat stínící techniku? 1. díl

Mnoho z nás pocítí s prvními jarními paprsky slunce potřebu pořídit si stínění. Ne vždy však bývá výběr dostatečně promyšlen a my jsme poté z fungování stínící techniky spíše v rozpacích. Pojďme si říct, jak postupovat, abychom nespokojenosti předešli.

Jak zabezpečit domácnost před odjezdem na dovolenou?

Odjíždíte na prodloužený víkend nebo na delší dovolenou? Potřebujete zabezpečit dům před nechtěnou návštěvou? I to může být dobrý důvod k instalaci venkovních rolet či žaluzií. Stisknutím jednoho tlačítka můžete naprogramovat stínění tak, že případné zloděje odradíte, nebo alespoň znejistíte.

Tepelná stabilita budov – stínění a orientace stavby (4. díl)

Tímto dílem uzavíráme sérii článků od pana architekta Petra Brandejského. Zaměřil se na světové strany a stínění, vše doplnil názornými grafikami. Tak se vrhněte do čtení...

 

Akce na bioklimatické pergoly a venkovní žaluzie brzy končí

Akce na bioklimatické pergoly a venkovní žaluzie brzy skončí. Do konce února máte ještě možnost objednat pergolu ARTOSI se slevou 6 % a také se screenovými roletami 1 + 1 zdarma. U venkovních žaluzií jede akce 4 + 1 zdarma. Využijte obou akcí zavčas a buďte připraveni na léto.