zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Pergola Artosi – středobod vaší zahrady

Chystáte se trávit více času na zahradě, ale nemáte tam dostatek zastíněného prostoru, kde se můžete usadit a odpočívat? Nebo rádi v suchu nasloucháte bubnování kapek letního deště? Pak pro vás máme skvělého parťáka, a to bioklimatickou pergolu.

bioklimatická pergola

Co je to bioklimatická pergola?

Hliníková pergola Artosi má střechu tvořenou naklápěcími lamelami, které můžete polohovat v rozmezí 0° - 130°. Díky tomu vpustíte dle potřeby pod pergolu nejen sluneční paprsky, ale také čerstvý vzduch. Díky cirkulaci čerstvého vzduchu tak nedochází k přehřívání prostoru pod pergolou, jak je tomu například u klasických pergol se skleněnou nebo polykarbonátovou střechou. Lamely jdou i úplně uzavřít a pergolu tak můžete využívat i během deště. 

Výhodou je i možnost rozdělení střechy na více sekcí. Každou z nich pak můžete zvlášť naklápět - pod jednou částí můžete například i grilovat a kouř bude plynule odcházet a pod druhou částí se mohou na vynikající pokrm těšit ve stínu vaši hosté. Konstrukce pergoly je vyrobena z extrudovaného hliníku a barevně je možné ji sladit s okny nebo nábytkem.

Další klíčové informace o bioklimatické pergole Artosi se dozvíte v následujícím videu, kde výhody pergoly rozebírá pan Štěpán Hejda.

Je libo navíc rolety nebo osvětlení?

Pergoly Artosi jde lehce dovybavit i doplňky, jako jsou praktické screenové rolety nebo LED osvětlení. Rolety si můžete při objednání navolit jen na některé strany pergoly, nebo ze všech stran a chránit se tak podle potřeby proti ranním nebo večerním paprskům.

hliníková pergola

LED osvětlení bývá integrováno v lištách na profily pergoly. Díky tomu vám pergola bude skvělým parťákem nejen ve dne, ale také večer po setmění.

Jak pergolu sestavit?

Prvním krokem je zadání všech potřebných rozměrů a výběr barev a doplňků (jako jsou například screenové rolety nebo LED osvětlení) na našem e-shopu a odeslání objednávky. Pergolu vám vyrobíme pak na milimetr přesně a doručíme k vám včetně přehledných montážních manuálů.

I když se může montáž zdát na první pohled náročná, zvládne ji každý nadšený kutil. Postup montáže je přehledně zachycen a popsán ve videu:

Jak sami můžete ve videu vidět, montáž opravdu není nijak technologicky náročná a s pomocí pár rukou navíc máte za pár hodin hotovo.

VYBRAT PERGOLU

 

 


Petra Šenková




SOUTĚŽ: Zodpovězte 3 jednoduché otázky a vyhrajte aku vrtačku!

16. května je den stínicí techniky a my se rozhodli s ním spojit soutěž. Odpovězte na 3 jednoduché otázky a vyhrajte aku-příklepový šroubovák Trotec.

Objednejte si pergolu ARTOSI a získejte k ní screenovou roletu zdarma

Tak tohle je naprostá bomba. Spustili jsme akci k bioklimatickým pergolám. Představte si to pohodlí pod pergolou s naklápěcími lamelami, jak sedíte v křesle, čtete si knihu a užíváte si blažené chvíle… A představte si, že když slunce sestoupí níže, stiskem jediného tlačítka stáhnete screenové rolety na bocích pergoly a relaxujete dál… A teď si představte, že za screenové rolety ušetříte, protože od nás dostanete každou druhou roletu ZDARMA - to je přeci super představa.

První "Světový den stínící techniky" - 21. 3. 2023

První jarní den úplně vyzývá k tomu, abychom se zamysleli nad naším fungováním na planetě Zemi a nad její ochranou. A právě z tohoto důvodu byl na tento den ustaven nový světově uznávaný den - Global shading day, neboli Světový den stínící techniky.

Podzimní péče o exteriérovou stínící techniku

S přicházejícím studeným počasím nastává čas pravidelného podzimního úklidu, k němuž neodmyslitelně patří i úklid zahrady a okolí domu. A protože je podzim svými teplotami ideálním obdobím pro mytí oken, měli bychom se spolu s nimi zaměřit i na čištění a pravidelnou údržbu stínící techniky. V dnešním článku se zaměříme na péči o exteriérovou stínící techniku a sítě proti hmyzu.