zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Plastové palubky: Jaké zvolit?

Plastové palubky jsou trendem, který vzrůstá na oblibě a vytlačuje palubky dřevěné. Důvod je jasný, snadno se montují, můžete si vybrat z široké nabídky barevných odstínů a jsou prakticky bezúdržbové.

Na rozdíl od dřevěné varianty nevyžadují pravidelné natírání, jsou vysoce odolné proti poškození a jsou barevně stálé.  Stačí je pouze občas opláchnout hadicí, pokud jsou špinavé. A čas, který na údržbě ušetříte, můžete věnovat sobě, nebo své rodině. Jak ale správně plastové palubky vybrat?

Plastové palubky vybírejte pečlivě tak, aby opravdu měly všechny požadované vlastnosti, které zaručují jejich dlouhou životnost, barevnou stálost a nulovou nutnost údržby. Některé výrobky, levně dovážené ze zahraničí sice upoutají pozornost nízkou cenou, ale ve finále vyjdou finančně dráž. Jejich životnost je totiž omezená, mají slabší stěny a nižší UV stabilitu, takže se mohou zkroutit a vám nezbývá, než je vyměnit za nové. Tyto levnější produkty můžete použít v interiéru, kde materiál není namáhán přírodními vlivy, ale ven se jedná o zbytečně nákladnou investici.

Pečlivě proto zvažte, kam budete materiál dávat a nenechte se zlákat nízkou cenou ve velkých obchodních řetězcích. Měkké materiály, které mají pouze probarvené plasty bez UV stabilizace, brzy vyblednou, a nejen že přestanou být odolné, ale rovněž přestanou být reprezentativní. A to je škoda.

 

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




Jak vypadá správně zabalená zásilka? Díl Třetí

Na řadu se dostal třetí článek o tom, jak má správně vypadat zabalená zásilka. Již víme, co očekávat při objednávce vnitřního stínění. V prvním díle šlo o interiérové žaluzie a ve druhém o látkové interiérové stínění. Nyní se podíváme na zásilky stínění určeného pro exteriér.

S bioklimatickou pergolou máte kontrolu nad tím, kolik světla necháte proniknout do vašeho domova

V posledních letech se bioklimatické pergoly stály velmi oblíbenými. Mnoho lidí však stále váhá nad otázkou, zda tato konstrukce nezastíní přilehlé obývací prostory. Odpověď je jasná – s bioklimatickou pergolou máte plnou kontrolu nad tím, kolik světla do vašeho domu necháte proniknout.

Jak zastínit francouzská okna?

Francouzská okna jsou krásná, velká a díky nim máme v domě mnoho světla. Na druhou stranu se však můžeme cítit jako na výstavě, kde my jsme exponáty. Pohledy cizích lidí do našeho obydlí nejsou nikomu příjemné. Možností, jak zastínit francouzská okna, je mnoho. Jaké typy stínění použít, abychom v domě mohli regulovat světlo, teplo a také měli nějaké soukromí?

Podpořte nás v prestižní soutěži ShopRoku 2019

Začala očekávaná událost roku - jedenáctý ročník prestižní soutěže ShopRoku 2019 od společnosti Heureka. Můžete hlasovat pro více e-shopů, zabere vám to ani ne minutku.