zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Plastové palubky: Jaké zvolit?

Plastové palubky jsou trendem, který vzrůstá na oblibě a vytlačuje palubky dřevěné. Důvod je jasný, snadno se montují, můžete si vybrat z široké nabídky barevných odstínů a jsou prakticky bezúdržbové.

Na rozdíl od dřevěné varianty nevyžadují pravidelné natírání, jsou vysoce odolné proti poškození a jsou barevně stálé.  Stačí je pouze občas opláchnout hadicí, pokud jsou špinavé. A čas, který na údržbě ušetříte, můžete věnovat sobě, nebo své rodině. Jak ale správně plastové palubky vybrat?

Plastové palubky vybírejte pečlivě tak, aby opravdu měly všechny požadované vlastnosti, které zaručují jejich dlouhou životnost, barevnou stálost a nulovou nutnost údržby. Některé výrobky, levně dovážené ze zahraničí sice upoutají pozornost nízkou cenou, ale ve finále vyjdou finančně dráž. Jejich životnost je totiž omezená, mají slabší stěny a nižší UV stabilitu, takže se mohou zkroutit a vám nezbývá, než je vyměnit za nové. Tyto levnější produkty můžete použít v interiéru, kde materiál není namáhán přírodními vlivy, ale ven se jedná o zbytečně nákladnou investici.

Pečlivě proto zvažte, kam budete materiál dávat a nenechte se zlákat nízkou cenou ve velkých obchodních řetězcích. Měkké materiály, které mají pouze probarvené plasty bez UV stabilizace, brzy vyblednou, a nejen že přestanou být odolné, ale rovněž přestanou být reprezentativní. A to je škoda.

 

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




Dřevěné žaluzie nebo hliníkové žaluzie v imitaci dřeva

Líbí se Vám krásné dřevěné žaluzie? V tomto článku Vám chceme poradit v případě, že hledáte dřevěné stínění. Máte v podstatě 2 možnosti.

Proč lidé objednávají stínící techniku? 3. díl: Vertikální žaluzie

Proč lidé objednávají vertikální žaluzie? Jedním z důvodů je, že zastíní větší skleněné plochy, čehož hojně využívají zejména firmy. Vyrábí se z různých materiálů, z nehořlavého, který se vyplatí do kancelářských prostor či z materiálu se skleným vláknem, který zase uvítají alergici. Můžete je namontovat i do prostoru a opticky tak předělit místnost třeba na pracovišti nebo v domácnosti, což je výhodné i tam, kde se dveře nebo dvířka namontovat nedají. Vertikální žaluzie jsou druhým nejprodávanějším produktem interiérového stínění. Důvodů proč tomu tak je, může být celá řada. Jedním z nejdůležitějších může být snadné vyměření a montáž.

Betonové bloky vs. hliníkové konstrukce pro fotovoltaické panely na ploché střeše

Výběr správné konstrukce pro instalaci fotovoltaických panelů na plochou střechu je klíčovým faktorem při využívání solární energie. Mezi dvěma zmíněnými typy konstrukcí - betonovými ENBRAbloky a hliníkovými konstrukcemi, existují významné rozdíly. V tomto článku se zaměříme na výhody betonových bloků.

For Garden v Praze začíná už 30. března 2023

Na přelomu března a dubna bude v Praze 16. mezinárodní veletrh zahradní architektury, zeleně, nábytku a techniky For Garden. A Labona bude opět jeho součástí.