zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Plastové palubky jsou záležitostí moderní doby

Plastové palubky jsou moderní alternativou k palubkám dřevěným. Vzhledově se jim spolehlivě vyrovnají a navíc mají skvělé vlastnosti, jako je dlouhá životnost a vysoká odolnost vůči UV záření a plísním, díky kterým se stávají stále oblíbenější variantou obkladu.  

Plastová palubka je obklad, který se vyrábí z odolného plastu, s fólií, kterou seženete hned ve 22 různých barevných odstínech. Můžete tak vsadit na trendy pastelové odstíny, metalické či třeba oblíbené dřevěné imitace od tmavého až po to nejsvětlejší dřevo. Plastové palubky tak lze jednoduše sladit s jakýmkoliv designem.

Snadná údržba a vysoké využití

Plastové palubky ale mají i mnoho dalších výhod, na rozdíl od dřevěných se snadno udržují, omývají se  vodou a běžným saponátem a hodí se jak do interiéru,  tak  do exteriéru. Můžete s nimi obložit každou plochu fasády domu a to i po zateplení.

Jsou určené pro obložení střešních podhledů a nadstřešních konstrukcí, ale využijete jich i v jiných částech stavby, třeba jako výplň vrat či obklad soklu. Můžete je použít i při problémech s vlhkým zdivem, které pod nimi může bez problému dýchat.

Odolné proti slunci i škůdcům

Plastové palubky jsou lehké, pružné a chlubí se vysokou odolností proti agresivním vlivům počasí, povětrnostním vlivům i škůdcům. Vyrábí se z prvotřídního PVC s vysoce kvalitní UV stabilizovanou fólií a proto se nemusíte bát, že po nějakém čase na slunci ztratí svoji barvu. Palubky jsou vyráběné z recyklovatelného plastu, takže nezamořují přírodu odpadem. Pokud se je rozhodnete vyměnit, recyklují se a znovu použijí.

Jak se palubky montují?

 

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Proč lidé objednávají stínící techniku? 2. díl: Venkovní žaluzie

Velké prosklené plochy a francouzská okna jsou v poslední době populární variantou při stavbě rodinných i komerčních staveb. S tímto trendem roste také poptávka po vhodném zastínění těchto ploch, které by zároveň zabránilo přehřívání interiéru v létě a úniku tepla v zimním období. A právě tyto vlastnosti má venkovní stínící technika.

Centimetry nebo milimetry — také se občas ztrácíte?

Chystáte se objednat nové stínění, začínáte s vyměřováním rozměrů a najednou stojíte s metrem v ruce a váháte, jaký údaj vlastně zapsat do konfigurátoru? Máte v tom také zmatek?

 

 

Bioklimatická pergola jako výhodná dlouhodobá investice

V tomto článku se podíváme na bioklimatickou pergolu z hlediska financí. Pořízení hliníkové pergoly není levná záležitost, přesto se na to podívejme trochu jiným pohledem - ve srovnání s pořízením nemovitosti, neboli prostoru pro pobývání.

Jaké způsoby ovládání venkovních žaluzií jsou možné?

Pokud jste se rozhodli pro pořízení venkovních žaluzií na váš dům či byt, pak na vás kromě výběru tvaru lamel, barvy žaluzie a doplňků čeká ještě jedna velmi těžká volba. A tou je vybrat ovládání. Pojďme si proto popsat možnosti, jaké se u žaluzií nabízí.