zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Plastové palubky jsou záležitostí moderní doby

Plastové palubky jsou moderní alternativou k palubkám dřevěným. Vzhledově se jim spolehlivě vyrovnají a navíc mají skvělé vlastnosti, jako je dlouhá životnost a vysoká odolnost vůči UV záření a plísním, díky kterým se stávají stále oblíbenější variantou obkladu.  

Plastová palubka je obklad, který se vyrábí z odolného plastu, s fólií, kterou seženete hned ve 22 různých barevných odstínech. Můžete tak vsadit na trendy pastelové odstíny, metalické či třeba oblíbené dřevěné imitace od tmavého až po to nejsvětlejší dřevo. Plastové palubky tak lze jednoduše sladit s jakýmkoliv designem.

Snadná údržba a vysoké využití

Plastové palubky ale mají i mnoho dalších výhod, na rozdíl od dřevěných se snadno udržují, omývají se  vodou a běžným saponátem a hodí se jak do interiéru,  tak  do exteriéru. Můžete s nimi obložit každou plochu fasády domu a to i po zateplení.

Jsou určené pro obložení střešních podhledů a nadstřešních konstrukcí, ale využijete jich i v jiných částech stavby, třeba jako výplň vrat či obklad soklu. Můžete je použít i při problémech s vlhkým zdivem, které pod nimi může bez problému dýchat.

Odolné proti slunci i škůdcům

Plastové palubky jsou lehké, pružné a chlubí se vysokou odolností proti agresivním vlivům počasí, povětrnostním vlivům i škůdcům. Vyrábí se z prvotřídního PVC s vysoce kvalitní UV stabilizovanou fólií a proto se nemusíte bát, že po nějakém čase na slunci ztratí svoji barvu. Palubky jsou vyráběné z recyklovatelného plastu, takže nezamořují přírodu odpadem. Pokud se je rozhodnete vyměnit, recyklují se a znovu použijí.

Jak se palubky montují?

 

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Čím zastínit střešní okna? Vyzkoušejte plissé

Nové mezonetové byty a rodinné domky jsou stavěny s velkým množstvím střešních oken v podkrovních místnostech a také tato okna si zaslouží svůj elegantní stínicí doplněk. Toužíte po moderním a dynamickém stínicím prvku do střešních oken a klasické látkové rolety či žaluzie se vám zdají okoukané? Vyzkoušejte žaluzie plissé.

8 důvodů, proč si do pergoly pořídit screenovou roletu

Konečně je tu opravdové léto - prvních pár teplých dní za námi a mnoho nás čeká v následujících měsících. A s tím je pro mnoho z nás spjatý pobyt na zahradě či terase. Je příjemné se nechat hřát slunečními paprsky, ale mnohdy potřebujeme stinné místo, kam se před nimi naopak schovat. 

Stavba rodinného domu v roce 2020 - důvod k panice?

Začali jste stavět, nebo teprve zvažujete všechny možnosti výstavby rodinného domu a bojíte se změn, které nastaly v oblasti energetické náročnosti budov se začátkem roku 2020? Obavy stranou. Přečtěte si náš článek, který jsme doplnili i informačně nabitým videem od Svépomocí.cz, ve kterém se dozvíte vše potřebné.

Moderní plastové květináče rozzáří okenní parapet i celý interiér

Jaro je za dveřmi a s ním i roste touha dostat do našich příbytků více zeleně a květů. Až toto rozkvetlé a nádherné období dorazí do Česka na plno, budeme se chtít obklopit květinami o to více. Ještě si však musíme nějaký ten pátek počkat, nicméně začít můžete zvelebováním interiéru. Aby rostliny co nejvíce vynikly a plnili i dekorativní funkci vyberte jim parádní a moderní květináče.