zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Pokoj pro školáka – jak vytvořit nejlepší podmínky pro učení

Děti nám rostou a z hrajících si drobečků jsou najednou školou povinní. Výběr vhodného stínění a zajištění dostatku tolik potřebného světla v pokoji je stejně důležité, jako rozmístění nábytku.

Studentský pokoj má mnohem více funkcí než pokoj pro předškoláka. Není to jen místo k odpočinku a zábavě, ale postupem času hlavně k učení. Čím lépe pokoj naplánujeme a vybavíme, tím snáze v něm bude naše dítě dělat domácí úkoly. Zároveň pokud vybereme vhodné vybavení pokoje, které bude růst spolu s dětmi, máme na pár let vystaráno. Rovněž okno a výběr vhodné stínící techniky hraje velmi důležitou roli při aranžování interiéru a zajišťování správných podmínek pro učení. Kolik světla proniká do interiéru, závisí na velikosti okna, a taky na správně zvoleném stínění.

Pracovní stůl se obvykle umisťuje pod okno, kde bude dítě dělat domácí úkoly. Velké okno rozzáří místnost, ale v létě může také způsobit nadměrné přehřívání interiéru nebo v zimě pocit chladu. Zejména, když dítě tráví hodně času nad úkoly přímo u okna. Správně zvolené zastínění nechá pracovní plochu dostatečně osvětlenou a současně zabrání pro oči někdy velmi nepříjemnému dopadu slunečních paprsků. Pokud máte staršího školáka, který už pracuje s počítačem, vhodná stínící technika zabrání také nechtěným odleskům na monitoru.

Nejlepším řešením budou plissé žaluzie, které kromě designu a nespočtu barev nabídnou skvělou funkčnost. Plissé dokáže zakrýt vybranou část okna a jeho správné nastavení umožní zastínit okno tak, aby se pro dítě vytvořily nejpohodlnější podmínky. Dalším plusem plissé je velice jednoduché ovládání pomocí úchytu nebo šňůry, které bez problémů zvládne i váš školák.


Petra Šenková




Proč zvolit PurBoxy namísto krycích plechů pod fasádu?

Často se setkáváme s dotazem, proč jsou žaluzie s PurBoxy výhodnější, než s klasickými krycími plechy. Tak se na to pojďme podívat podrobněji a vysvětlit si hlavní rozdíly.

Jak správně vybrat žaluzie?

Pojem „žaluzie“ je často používaný pro všechny možné produkty stínicí techniky. Pokusíme se vám snadno a přehledně vysvětlit, jaké druhy žaluzií najdete v naší nabídce. Dále jejich hlavní výhody a kde se nejčastěji používají.

Nová podoba plissé? Žaluzie!

Plissé, textilie s uměle vytvořenými záhyby, byla dříve velice populárním a exkluzivním materiálem pro výrobu módních oděvů pro ženy, výrobu manžet a podobně. Podívejte se na plissé z jiného úhlu pohledu a dodejte svému domovu šmrnc!

Vystavovali jsme na Stavotechu v Olomouci - Stálo to za to

Minulý týden jsme si vyzkoušeli něco zcela nového – vystavovali jsme na stavebním veletrhu Stavotech v Olomouci, který proběhl od 5. do 7 listopadu 2015. Celé tři dny jsme vysvětlovali, prezentovali...