zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Pokoj pro školáka – jak vytvořit nejlepší podmínky pro učení

Děti nám rostou a z hrajících si drobečků jsou najednou školou povinní. Výběr vhodného stínění a zajištění dostatku tolik potřebného světla v pokoji je stejně důležité, jako rozmístění nábytku.

Studentský pokoj má mnohem více funkcí než pokoj pro předškoláka. Není to jen místo k odpočinku a zábavě, ale postupem času hlavně k učení. Čím lépe pokoj naplánujeme a vybavíme, tím snáze v něm bude naše dítě dělat domácí úkoly. Zároveň pokud vybereme vhodné vybavení pokoje, které bude růst spolu s dětmi, máme na pár let vystaráno. Rovněž okno a výběr vhodné stínící techniky hraje velmi důležitou roli při aranžování interiéru a zajišťování správných podmínek pro učení. Kolik světla proniká do interiéru, závisí na velikosti okna, a taky na správně zvoleném stínění.

Pracovní stůl se obvykle umisťuje pod okno, kde bude dítě dělat domácí úkoly. Velké okno rozzáří místnost, ale v létě může také způsobit nadměrné přehřívání interiéru nebo v zimě pocit chladu. Zejména, když dítě tráví hodně času nad úkoly přímo u okna. Správně zvolené zastínění nechá pracovní plochu dostatečně osvětlenou a současně zabrání pro oči někdy velmi nepříjemnému dopadu slunečních paprsků. Pokud máte staršího školáka, který už pracuje s počítačem, vhodná stínící technika zabrání také nechtěným odleskům na monitoru.

Nejlepším řešením budou plissé žaluzie, které kromě designu a nespočtu barev nabídnou skvělou funkčnost. Plissé dokáže zakrýt vybranou část okna a jeho správné nastavení umožní zastínit okno tak, aby se pro dítě vytvořily nejpohodlnější podmínky. Dalším plusem plissé je velice jednoduché ovládání pomocí úchytu nebo šňůry, které bez problémů zvládne i váš školák.


Petra Šenková




Dotace na venkovní stínicí techniku jsou tady!

S radostí vám oznamujeme, že dlouho očekávaná dotace na venkovní stínicí techniku v rámci programu Nová zelená úsporám je tady, a byla spuštěna v pondělí 15. 10. 2018.

Styly bydlení - Provence a Vintage (2. díl)

V předchozím článku jsme se zaměřili na styl skandinávský a minimalistický, dnes se podíváme na další dva výrazné styly a těmi jsou Provence a Vintage. Jaké jsou jejich znaky a jaké stínění k nim nejlépe sedí? Přečtěte si dále.

Objednejte si pergolu teď a mějte ji na jaře mezi prvními a ještě za letošní cenu

Chystáte se na koupi hliníkové pergoly pro vaše venkovní posezení? Nepromeškejte naši momentální akci. Díky ní si zajistíte letošní cenu a ještě budete mít pergolu v příštím roce mezi prvními.

Venkovní rolety: Stálice, které svou oblíbenost neztrácí

I když už je to delší doba, kdy předokenní rolety zažívaly období své největší slávy, i dnes mají co nabídnout. Časy se sice změnily, ale kupředu šly i materiály a technologie, které z venkovních rolet dělají nejen spolehlivé stínění, ale také designový prvek.