zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Pokoj pro školáka – jak vytvořit nejlepší podmínky pro učení

Děti nám rostou a z hrajících si drobečků jsou najednou školou povinní. Výběr vhodného stínění a zajištění dostatku tolik potřebného světla v pokoji je stejně důležité, jako rozmístění nábytku.

Studentský pokoj má mnohem více funkcí než pokoj pro předškoláka. Není to jen místo k odpočinku a zábavě, ale postupem času hlavně k učení. Čím lépe pokoj naplánujeme a vybavíme, tím snáze v něm bude naše dítě dělat domácí úkoly. Zároveň pokud vybereme vhodné vybavení pokoje, které bude růst spolu s dětmi, máme na pár let vystaráno. Rovněž okno a výběr vhodné stínící techniky hraje velmi důležitou roli při aranžování interiéru a zajišťování správných podmínek pro učení. Kolik světla proniká do interiéru, závisí na velikosti okna, a taky na správně zvoleném stínění.

Pracovní stůl se obvykle umisťuje pod okno, kde bude dítě dělat domácí úkoly. Velké okno rozzáří místnost, ale v létě může také způsobit nadměrné přehřívání interiéru nebo v zimě pocit chladu. Zejména, když dítě tráví hodně času nad úkoly přímo u okna. Správně zvolené zastínění nechá pracovní plochu dostatečně osvětlenou a současně zabrání pro oči někdy velmi nepříjemnému dopadu slunečních paprsků. Pokud máte staršího školáka, který už pracuje s počítačem, vhodná stínící technika zabrání také nechtěným odleskům na monitoru.

Nejlepším řešením budou plissé žaluzie, které kromě designu a nespočtu barev nabídnou skvělou funkčnost. Plissé dokáže zakrýt vybranou část okna a jeho správné nastavení umožní zastínit okno tak, aby se pro dítě vytvořily nejpohodlnější podmínky. Dalším plusem plissé je velice jednoduché ovládání pomocí úchytu nebo šňůry, které bez problémů zvládne i váš školák.


Petra Šenková




Textil na terase: jaká by měla být látka pro markýzu?

Ať už máte k dispozici balkon, terasu, nebo rovnou celou zahradu, vždy musíte promyslet, jak do prostoru vhodně umístit venkovní nábytek a jaké zvolit venkovní stínění, aby vám bylo příjemně.

Plastové ploty: Jak vybrat ten pravý?

Plastové ploty jsou skvělou volbou, jsou pevné a odolné, neztrácí barvu a prakticky se o ně nemusíte starat. Jenže není plot jako plot a ne všechny plastové ploty mají tyto příjemné vlastnosti. Jak ale vybrat ten správný a nešlápnout při tom vedle?

5 nejprodávanějších produktů sezóny 2019

S oblibou nákupu přes internet se zlepšuje a roste i pestrost nabízeného zboží. Svou velkou důvěru získaly i kategorie pro dům a zahradu, do které spadá i stínící technika. Jakých je 5 nejprodávanějších produktů sezóny 2019 e-shopu Labona.cz?

Nová varianta provedení žaluzie Cetta – Flexi systém

Venkovní žaluzie Cetta patří mezi oblíbený typ venkovního stínění. Jejich lamely ve tvaru písmene „C“ jsou nabízeny v několika variantách. Na našem e-shopu k žaluziím Cetta 80 a Cetta 65 přibyla nová varianta a to Cetta 60 Flexi.