zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Pokoj pro školáka – jak vytvořit nejlepší podmínky pro učení

Děti nám rostou a z hrajících si drobečků jsou najednou školou povinní. Výběr vhodného stínění a zajištění dostatku tolik potřebného světla v pokoji je stejně důležité, jako rozmístění nábytku.

Studentský pokoj má mnohem více funkcí než pokoj pro předškoláka. Není to jen místo k odpočinku a zábavě, ale postupem času hlavně k učení. Čím lépe pokoj naplánujeme a vybavíme, tím snáze v něm bude naše dítě dělat domácí úkoly. Zároveň pokud vybereme vhodné vybavení pokoje, které bude růst spolu s dětmi, máme na pár let vystaráno. Rovněž okno a výběr vhodné stínící techniky hraje velmi důležitou roli při aranžování interiéru a zajišťování správných podmínek pro učení. Kolik světla proniká do interiéru, závisí na velikosti okna, a taky na správně zvoleném stínění.

Pracovní stůl se obvykle umisťuje pod okno, kde bude dítě dělat domácí úkoly. Velké okno rozzáří místnost, ale v létě může také způsobit nadměrné přehřívání interiéru nebo v zimě pocit chladu. Zejména, když dítě tráví hodně času nad úkoly přímo u okna. Správně zvolené zastínění nechá pracovní plochu dostatečně osvětlenou a současně zabrání pro oči někdy velmi nepříjemnému dopadu slunečních paprsků. Pokud máte staršího školáka, který už pracuje s počítačem, vhodná stínící technika zabrání také nechtěným odleskům na monitoru.

Nejlepším řešením budou plissé žaluzie, které kromě designu a nespočtu barev nabídnou skvělou funkčnost. Plissé dokáže zakrýt vybranou část okna a jeho správné nastavení umožní zastínit okno tak, aby se pro dítě vytvořily nejpohodlnější podmínky. Dalším plusem plissé je velice jednoduché ovládání pomocí úchytu nebo šňůry, které bez problémů zvládne i váš školák.


Petra Šenková




Léto za námi, aneb co se u nás dělo v posledních měsících?

Někdy ten čas dost neúprosně letí. Neustále se něco děje, pracujeme na plné obrátky a všechno nám přijde, že bylo včera. A ono ejhle, už je to třeba 3 měsíce zpět. Připravili jsme si pro vás proto tento článek, abychom shrnuli, co jsme podnikali v posledních několika měsících, čeho jsme se zúčastnili a na čem pracujeme.

Jak si správně vybrat stínící techniku?

Setkal se s tím asi každý. Otravné sluneční paprsky, nepříjemné světlo z ulice, zvědavé pohledy kolemjdoucích. Všechny tyto problémy mohou nastat, pokud svoje okna neochráníte vhodným zastíněním.

Jak správně vybrat žaluzie?

Pojem „žaluzie“ je často používaný pro všechny možné produkty stínicí techniky. Pokusíme se vám snadno a přehledně vysvětlit, jaké druhy žaluzií najdete v naší nabídce. Dále jejich hlavní výhody a kde se nejčastěji používají.

Styly bydlení - skandinávský a minimalistický (1. díl)

Dnešní doba nabízí mnoho stylů a nápadů, jak si udělat své obydlí co nejpříjemnější. Podíváme se společně na to, jak si můžeme byt či dům vyladit interiérem nebo exteriérem a zároveň ukážeme, jaké stínění je nejvhodnější k danému stylu.